Έκτακτα μέτρα πρόληψης στην Σαμοθράκη

Συντάκτης Νewsroom 24 Αυγούστου, 2011 16:21

Έκτακτα μέτρα πρόληψης στην Σαμοθράκη


Στην έκδοση εκτάκτων μέτρων πρόληψης πυρκαγιών για αύριο 25/8/2011 προχώρησε η αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ.Νικολάου στα οποία μεταξύ άλλων καλεί να απαγορευθεί η χρήση όλων των χώρων αναψυχής σε μία χρονική περίοδο που πραγματοποιείτε το φεστιβάλ ηλεκτρονικής μουσικής Aurora και το νησί φιλοξενεί μεγάλο όγκο επισκεπτών που κατασκηνώνουν στα camping του.Τα μέτρα ισχύουν από αύριο “μέχρι νεωτέρας”

Δείτε την ανακοίνωση:


ΘΕΜΑ: ‘’Έκτακτα μέτρα πρόληψης  και  αντιμετώπισης των πυρκαγιών λόγω
υψηλού  κινδύνου ’’

ΣΧΕΤ: α. Ν.3013/02΄΄Περί Αναβάθμισης Πολιτικής Προστασίας΄΄

β. Το τοπικό Σχέδιο ΄΄ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ΄΄

Σας γνωρίζουμε  ότι, λόγω του υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς (δυνατοί άνεμοι

– υψηλές θερμοκρασίες, κ.λ.π)  δείκτης επικινδυνότητας 4, ισχύουν από αύριο 25-08-11 και

μέχρι νεωτέρας,  τα παρακάτω μέτρα   για τη Ν. ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

  1. Να απαγορευθεί   η χρήση  όλων των χώρων αναψυχής
  2. Να  πραγματοποιείται  ελεγχόμενη κυκλοφορία πολιτών και μέσων σε όλο το οδικό δίκτυο του Νησιού  (επαρχιακό – δημοτικό – δασικό)
  3. Να συγκληθεί σήμερα   εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (ΣΤΟ),  το οποίο θα ελέγχει  την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων  και να λάβει ότι επιπλέον μέτρο κριθεί αναγκαίο  με παράλληλη και συνεχή ενημέρωση του Σ.Ο.Π.Π  ΠΕ  ΕΒΡΟΥ (Τμήμα Πολ. Προστασίας) Τηλ. 25513 50580   κιν. 6984  605048
  4. Απαιτείται απόλυτη ετοιμότητα και πλήρης στελέχωση όλων των δυνάμεων πυρόσβεσης του Νησιού καθώς και παραμονή του προσωπικού σε επαφή με τις υπηρεσίες.
  5. Οι Τοπικές Εθελοντικές Οργανώσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις ασφαλιστικής κάλυψης και είναι ενταγμένες στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Σ.Ν.Ο του Ν. ΕΒΡΟΥ, να συνεργασθούν άμεσα με την  οικεία  Πυροσβεστική υπηρεσία.
  6. Με μέριμνα του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου να   ενημερωθεί το κοινό, δια των τοπικών ΜΜΕ  για την επικρατούσα κατάσταση.

 


Συντάκτης Νewsroom 24 Αυγούστου, 2011 16:21

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV