Αποχή σήμερα για τους Λογιστές Βορείου Έβρου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Απριλίου, 2024 11:29

Αποχή σήμερα για τους Λογιστές Βορείου Έβρου

Συμμετέχουν στην Πανελλαδική Απεργία σήμερα Παρασκευή 12 Απριλίου οι Λογιστές Βορείου Έβρου, όπως ανακοίνωσε ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Βορείου Έβρου.

Οι Λογιστές του Βορείου Έβρου στηρίζουν την κινητοποίηση ενάντια στις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι λογιστές-φοροτεχνικοί κατά την άσκηση του επαγγέλματος τους με υπαιτιότητα της Φορολογικής Διοίκησης. Τα μέλη του Συλλόγου καλούνται σήμερα να απέχουν από κάθε λογιστική και φορολογική υπηρεσία ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρία.

Αναλυτικά ανακοίνωση:


“Τα προβλήματα του κλάδου μας, πέρα από αυτά που αντιμετωπίζουν όλοι οι επαγγελματίες, όπως τεκμαρτή φορολόγηση, μηδενικό αφορολόγητο όριο, τέλος επιτηδεύματος και ακρίβεια, αυξάνονται, με τους περισσότερους συναδέλφους να είναι στα όρια τους.

Ασθένεια Λογιστή, προγραμματισμός εργασιών, καταληκτικές ημερομηνίες σε ημέρες αργίας, ασφυκτικές προθεσμίες, δυσλειτουργία MyData, κλείδωμα ΦΠΑ και πολλά άλλα πειράματα από πλευράς κυβερνήσεων αλλά και τα αυξανόμενα υποτιμητικά σχόλια από κυβερνητικά στελέχη εις βάρος του κλάδου, απαιτούν ένταση των προσπαθειών μας, για την αντιμετώπιση της επίθεσης που δέχεται το επάγγελμα και κατά συνέπεια η ζωή μας.

Με το πλαίσιο των δίκαιων αιτημάτων μας , όπως έχουν διαμορφωθεί από το Δ.Σ. ,τις γενικές μας συνελεύσεις και τις δεκάδες αποφάσεις Ενώσεων πανελλαδικά, συμμετέχουμε στην απεργία της 12 Απριλίου 2024.

Κλείνουμε τα γραφεία μας και απέχουμε από κάθε εργασία!

Διεκδικούμε:
1. MY DATA: Αποστολή στην Α.Α.Δ.Ε μόνο των εσόδων. Καμιά σκέψη για επιβολή προστίμων.
2. Τα τηρούμενα βιβλία και στοιχεία να είναι η μοναδική πηγή προσδιορισμού κάθε φορολογίας
3. Καμία ανοχή στο «κλείδωμα» των δηλώσεων εισοδήματος – ΦΠΑ. Ανάκληση της απόφασης Α.1020/2024.
4. Πραγματική νομοθέτηση της ασθένειας με βάση τις ιατρικές βεβαιώσεις και τα ιατρικά πρωτόκολλα. Επιπλέον για το διάστημα ασθένειας ή λοχείας, χορήγηση επιδόματος ασθένειας και απαλλαγή από την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών χωρίς απώλεια δικαιωμάτων.
5. Άμεση απενεργοποίηση του ν. 4557/2018 με την προοπτική της κατάργησής του. Ανάκληση των εντολών ελέγχου σε λογιστές.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 12 Απριλίου, 2024 11:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV