Πρώτος στην κατηγορία αξιολόγησης ο Δήμος Σουφλίου για τη Δημιουργία δικτύου Μονοπατιών

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 26 Ιουνίου, 2024 10:21
Swiss Approval

Πρώτος στην κατηγορία αξιολόγησης ο Δήμος Σουφλίου για τη Δημιουργία δικτύου Μονοπατιών

Η πρόταση με τίτλο «Δημιουργία δικτύου Μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σουφλίου» την οποία επεξεργάστηκε και κατέθεσε ο Δήμος Σουφλίου, υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU και φορέα υλοποίησης τον ΟΦΥΠΕΚΑ στον άξονα 1.4 «Αειφόρος χρήση των πόρων, ανθεκτικότητα στην κλιματική αλλαγή και διατήρηση της βιοποικιλότητας».

Μετά και την συνολική αξιολόγηση όλων των υποβληθέντων προτάσεων σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας  ο Δήμος Σουφλίου επιλέχθηκε ως πρώτος στην κατηγορία αξιολόγησης.

Η πρόταση του Δήμου Σουφλίου αφορά το πλαίσιο υλοποίησης έργων με σκοπό τη χάραξη, σήμανση και ανάδειξη επτά (7) νέων μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών, συνολικού μήκους 31.576m, και την κατασκευή τεχνικών έργων αναψυχής και στάσης επί αυτών.


Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

  • Τη δημιουργία τριών (3) νέων πεζοπορικών διαδρομών, στη Δ.Ε. Σουφλίου. Η κύρια διαδρομή θα έχει ως αφετηρία το Παρεκκλήσι του Αγίου Τρύφωνα, βορειοδυτικά της πόλης του Σουφλίου, και θα κατευθύνεται βόρεια και ύστερα δυτικά παράλληλα με τα σύνορα των Δ.Ε. Ορφέα και Σουφλίου μέχρι το πάρκο αναψυχής Γιρλίσιο.
  • Ακόμα περιλαμβάνεται η ανακατασκευή του χώρου διημέρευσης και υπαίθριας αναψυχής στη θέση «Γιρλίσιο» της περιοχής του Σουφλίου, με έργα εξυπηρέτησης των επισκεπτών (τραπεζοκαθίσματα και κιόσκια), φυτεύσεις, αναβάθμιση έργων υποδομής, καθώς και χώρου στάθμευσης οχημάτων.
  • Τη δημιουργία τριών (3) νέων πεζοπορικών διαδρομών και μίας (1) κυκλικής ποδηλατικής διαδρομής, στη Δ.Ε. Τυχερού. Οι δύο πεζοπορικές διαδρομές θα έχουν αφετηρία τη Λίμνη Τυχερού, και θα κατευθύνονται η μία βόρεια προς τον οικισμό του Φυλακτού, και η άλλη δυτικά προς το Απολιθωμένο Δάσος Λευκίμης, και η οποία θα διασταυρώνεται μετά τον οικισμό του Προβατώνα, με την τρίτη πεζοπορική διαδρομή η ο οποία θα κατευθύνεται προς το Φράγμα του Προβατώνα. Η ποδηλατική διαδρομή θα είναι κυκλική επί της λίμνης του Τυχερού.

Η συστηματική και άρτια δουλειά των υπαλλήλων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σουφλίου, σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Κανταρτζή Απόστολο με την ομάδα εργασίας, σε συνάρτηση με τα πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η περιοχή μας, οδηγούν σε αποτελέσματα που ο Δήμος Σουφλίου αξιολογείται και συμμετέχει σε προγράμματα τα οποία στόχο έχουν την ανάδειξη και αναβάθμιση της περιοχής μας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 26 Ιουνίου, 2024 10:21

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV