Λ. Κουμπρίδης: Περίπου 100.000 στρέμματα η καταστροφή – “Γλύτωσε ο Κελέτσης”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 17 Ιουνίου, 2024 14:40

Λ. Κουμπρίδης: Περίπου 100.000 στρέμματα η καταστροφή – “Γλύτωσε ο Κελέτσης”

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας «Η Ένωση» Λάμπης Κουμπρίδης μίλησε στο Ράδιο Έβρος στην εκπομπή Εβροσκόπιο για τις μεγάλες, έως και ολοκληρωτικές, καταστροφές που υπέστησαν αγροτικές καλλιέργειες από το προχθεσινό χαλάζι σε περιοχές του Δήμου Ορεστιάδας. “Υπολογίσαμε με τον ΕΛΓΑ πως είναι περίπου 100.000 στρέμματα που έχουν πληγεί“, υποστήριξε, ενώ η καταστροφή φτάνει στο 80-90% των παραγωγών.

Το Σάββατο έφτασε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και της Περιφέρειας για αυτοψία, αλλά δεν ξεκίνησαν οι καταγραφές των ζημιών ακόμα. “Έπρεπε σήμερα να δηλώνουμε, αλλά ο επόπτης του ΕΛΓΑ είπε πως θα ανοίξουν οι δηλώσεις μετά από 2-3 μέρες” και εξήγησε πως αυτό αποφασίστηκε επειδή εμφανίστηκαν κι άλλες περιοχές στις οποίες οι αγρότες διαπιστώνουν εκ των υστέρων, ακόμα και σήμερα, καταστροφές.


Οι αγρότες θα πρέπει να αφήσουν στα σιτηρά τους “μάρτυρες”, ένα μέτρο σε όλη την περίμετρο του αγροτεμαχίου, “αυτό ζητά ο ΕΛΓΑ ειδάλλως δεν θα το κοιτάξουν καν, αυτό μας είπανε“, ανέφερε ο κ. Κουμπρίδης προς ενημέρωση των παραγωγών, ενώ εκτίμησε πως “τα χρήματα που θα βγάζαμε δεν πιστεύω να τα πάρουμε τώρα απ’ τον ΕΛΓΑ“.

“Γλύτωσε ο Κελέτσης” – “Είμαι φίλος και με τον καινούργιο υφυπουργό”

Εντωμεταξύ, σχετικά με την αλλαγή στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, ο κ. Κουμπρίδης υποστήριξε πως “είχαμε καλή βοήθεια από τον κ. Κελέτση“, αναφερόμενος στη δεκάμηνη θητεία του βουλευτή Έβρου ως υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Αποκάλυψε δε πως και με το νέο υφυπουργό Χρήστο Κέλλα έχει πολύ καλή προσωπική σχέση: “Τυγχάνει να είμαι φίλος με τον καινούργιο υφυπουργό που πήρε τη θέση του κ. Κελέτση. Είχαμε και τηλεφωνική επικοινωνία την ημέρα του χαλαζιού, γιατί είδε τα βίντεο“, ανέφερε, σημειώνοντας πως “υπάρχει επαφή“.

Για τον Σταύρο Κελέτση, πάντως, ο Πρόεδρος της “Ένωσης” είπε: “Για μένα, ο κ. Κελέτσης γλύτωσε! Ξέρω πράγματα που έχουν γίνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ και για τις νέες αποκαλύψεις που έρχονται…“, κι έδωσε ένα συγκεκριμένο παράδειγμα για κτηνοτρόφο στην Κρήτη που “με μια κατσίκα ξεκλείδωνε 5.000 στρέμματα βοσκοτόπια“… “Έγιναν πολλά, γι’ αυτό ήρθε και η επιτήρηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ“, υποστήριξε μεταξύ άλλων και σημείωσε “είναι καλύτερα για τον κ. Κελέτση” που έφυγε αυτήν την περίοδο απ΄ το Υπουργείο.

Αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 17 Ιουνίου, 2024 14:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV