Συνεργάζονται για να πατάξουν τη βία μεταξύ ανηλίκων το 2ο, το 3ο Γυμνάσιο και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Απριλίου, 2024 12:24

Συνεργάζονται για να πατάξουν τη βία μεταξύ ανηλίκων το 2ο, το 3ο Γυμνάσιο και το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας

Ο σχολικός εκφοβισμός και η βία μεταξύ ανηλίκων αποτελούν κοινωνικά φαινόμενα που στις μέρες μας έχουν λάβει μεγάλες διαστάσεις και αποτελούν αντικείμενο έντονου προβληματισμού για την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και κηδεμόνες και την Πολιτεία. Τα σχολεία 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας κατά το τρέχον σχολικό έτος διαμόρφωσαν ένα δίκτυο όμορων σχολείων και συνεργάζονται για την υλοποίηση κοινών δράσεων, για τη συνεργασία των μαθητών/τριών, τη βελτίωση των μεταξύ τους σχέσεων και την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνουν την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 και ώρα 18.00, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ν.Ορεστιάδας ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:


«ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ»

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.

Εισηγητές σχετικά με το θέμα θα είναι ο κ. Βραχιώλιας Στράτος (Ψυχολόγος), η κ. Μιχαλοπούλου Βασιλική (Ψυχολόγος), η κ. Μεμετζή Άννα (Δικηγόρος παρ ́ Αρείω Πάγω, Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας) και η κ. Χατζάκη Πασχαλιώ (Αστυνόμος Α΄, Εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και της βίας και η ενημέρωση των γονέων και κηδεμόνων και της εκπαιδευτικής κοινότητας για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής της“, αναφέρουν στην κοινή ανακοίνωσή τους οι διευθυντές/τριες των σχολείων: Μπαντούδη Φωτεινή (2οΓυμνάσιο Ορεστιάδας), Κεφάλας Δημήτριος (3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας) και Μπεχτσαβανίδου Αναστασία (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Ορεστιάδας).

Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Ορεστιάδς, Δημήτρης Κεφάλας, καλεσμένος στο studio του Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο, μετέφερε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα:

Ακούστε το τραγούδι που δημιούργησαν τα παιδιά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 22 Απριλίου, 2024 12:24

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV