Ορεστιάδα: Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενωμένοι ενάντια στη βία μεταξύ ανηλίκων

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Απριλίου, 2024 11:36

Ορεστιάδα: Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές ενωμένοι ενάντια στη βία μεταξύ ανηλίκων

Η πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού κέρδισε ένα σημαντικό βήμα μπροστά, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ορεστιάδας, με αφορμή την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με θέμα «Σχολικός Εκφοβισμός και Βία: Πρόληψη και Αντιμετώπιση» (δείτε σχετικά >ΕΔΩ). Γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές, παρευρέθηκαν στη διαδραστική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν, το 2ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας, το 3ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας και το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ορεστιάδας.

Οι ομιλητές, ανέδειξαν τη σοβαρότητα του θέματος και προέβησαν σε προτάσεις τονίζοντας το ρόλο της οικογένειας, του σχολείου και της κοινότητας. Εκπρόσωπος από την τοπική αστυνομία, νομικός και δύο ψυχολόγοι μοιράστηκαν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την πρόληψη και τη διαχείριση των περιστατικών εκφοβισμού στη μαθητική κοινότητα, τόσο της τυπικής όσο και της ειδικής εκπαίδευσης.


Η συμμετοχή και η υποστήριξη που λάβαμε σήμερα είναι ενθαρρυντική και αποδεικνύει ότι μπορούμε να είμαστε ενωμένοι και αποτελεσματικοί ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό“, δήλωσαν οι Διευθυντές των παραπάνω σχολείων, κα Μπαντούδη Φωτεινή, κ. Κεφάλας Δημήτριος και κα Μπαχτσεβανίδου Αναστασία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μπουφέ και συζητήσεις ανάμεσα στους συμμετέχοντες για περαιτέρω δράσεις κατά του σχολικού εκφοβισμού.

Οι διοργανωτές εκφράζουν δημόσια τις ευχαριστίες τους στους εισηγητές :

• κ. Βραχιώλια Ευστράτιο, Ψυχολόγο, Επιστημονικά Υπεύθυνο του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Έβρου,
• κα. Μιχαλοπούλου Βασιλική, Ψυχολόγο, Msc “Εξειδίκευση στα ΤΠΕ και Ειδική Αγωγή : Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης”,
• κα. Χατζάκη Πασχαλιώ, Αστυνομικό Α’, Εκπρόσωπο Διεύθυνσης της Αστυνομίας Ορεστιάδας ,
• κα. Μεμετζή Άννα, Δικηγόρο Παρ’ Αρείω Πάγο, Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας,

καθώς και σε όλους όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Απριλίου, 2024 11:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV