Σουφλί: Γλυπτό από τα καμένα δέντρα της Δαδιάς – “Σύμβολο αισιοδοξίας και προοπτικής”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Απριλίου, 2024 12:12

Σουφλί: Γλυπτό από τα καμένα δέντρα της Δαδιάς – “Σύμβολο αισιοδοξίας και προοπτικής”

Αποκαλυπτήρια του γλυπτού που φιλοτεχνήθηκε από τους φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2023

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 στο Σουφλί η τελετή των αποκαλυπτηρίων του γλυπτού που εμπνεύστηκαν και φιλοτέχνησαν οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2023 στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου.

Πρόκειται για μία προσπάθεια που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2023, όταν οι φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών αποδέχθηκαν την πρόσκληση του Δήμου Σουφλίου και του Συλλόγου Φίλων της Μετάξης «Η Χρυσαλλίδα» και με επικεφαλής τον Καθηγητή (μέλος Ε.Ε.Π.) του Τομέα Γλυπτικής του Τμήματος Εικαστικών της Α.Σ.Κ.Τ., κ. Λουκά Λουκίδη, επισκέφτηκαν τον Δήμο Σουφλίου, όπου και παρέμειναν για 10 ημέρες, ερευνώντας την ιστορία του τόπου, καταγράφοντας πτυχές του γεγονότος της καταστροφικής πυρκαγιάς, και αφουγκράστηκαν την ιδιοσυγκρασία των κατοίκων της περιοχής. Το γλυπτό δημιουργήθηκε με απόλυτο σεβασμό και ευαισθησία προς το περιβάλλον, εξ’ ολοκλήρου από τους κορμούς καμένων δέντρων του δάσους, με σκοπό να λειτουργήσει ως σημείο μνήμης και αναγέννησης.

Swiss Approval

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είθε το ιδιαίτερης αισθητικής αυτό έργο να αποτελέσει ένα σύμβολο αισιοδοξίας και προοπτικής, και να θυμίζει σε όποιον το παρατηρεί ότι το Δάσος Δαδιάς καθώς επίσης και η τοπική μας κοινωνία έχουν συνέχεια».

Οι φοιτητές/-τριες που συμμετείχαν στο έργο: Γεωργία Νίκα, Νίκος Ορχάνι, Νίκος Πυρομάλης, Αλέξανδρος Χριστοφορίδης.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Απριλίου, 2024 12:12
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV