Αγρότες Β. Έβρου: Να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του φράγματος Θεραπειού

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Απριλίου, 2024 10:08

Αγρότες Β. Έβρου: Να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του φράγματος Θεραπειού

Να εξασφαλιστεί η αποτελεσματική λειτουργία του φράγματος Θεραπειού, ζητούν με ανακοίνωσή τους οι αγροτικοί σύλλογοι Τριγώνου, Ν. Βύσσας και Ορεστιάδας

Για άλλη μια φορά οι αγρότες του Βορείου Έβρου “κρούουν των κώδωνα” σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το φράγμα Θεραπειού, εξαιτίας της έλλειψης συντήρησης εδώ και χρόνια, όπως καταγγέλλουν. “Φέτος ενώ έχει ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική παρέμβαση και τα προβλήματα παραμένουν” αναφέρουν ενώ επιπρόσθετα λόγος γίνεται και για το ζήτημα της διακρατικής συμφωνίας: “Δυστυχώς ο προβληματισμός των συναδέλφων μας συνεχίζεται καθώς δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για την ανανέωση της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας και το νερό που έρχεται αυτή τη στιγμή δεν έχουμε συντηρημένες και εκσυγχρονισμένες υποδομές ώστε να το εκμεταλλευτούμε“.

Αναλυτικά:


Τα τελευταία χρόνια οι αγρότες του Β. Έβρου προειδοποιούμε συνεχώς για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το φράγμα στο Θεραπείο εξαιτίας της μη συντήρησης του εδώ και χρόνια. Φέτος ενώ έχει ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος δεν έχει γίνει καμιά ουσιαστική παρέμβαση και τα προβλήματα παραμένουν.

Ύστερα από έλεγχο διαπιστώσαμε ότι :

  • Οι πόρτες που ρυθμίζουν το νερό είναι σε οριακό σημείο έτοιμες να μπλοκάρουν, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους αγρότες της περιοχής.
  • Στους αγωγούς υπάρχουν πολλές και μεγάλες διαρροές.
  • Το προσωπικό που συνταξιοδοτήθηκε δεν έχει αντικατασταθεί
  • Οι εγκαταστάσεις δεν έχουν συντηρηθεί επαρκώς και υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν προβλήματα μέσα στην αρδευτική περίοδο.

Καλούμε την Περιφέρεια που είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση και λειτουργία του, να κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του φράγματος, που εξυπηρετεί την άρδευση 200.000 και πλέον στρεμμάτων στον Βόρειο Έβρο, καθώς οι μικροπαρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα δεν επαρκούν.

Δυστυχώς ο προβληματισμός των συναδέλφων μας συνεχίζεται καθώς δεν υπάρχει καμία εξέλιξη για την ανανέωση της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας – Βουλγαρίας και το νερό που έρχεται αυτή τη στιγμή δεν έχουμε συντηρημένες και εκσυγχρονισμένες υποδομές ώστε να το εκμεταλλευτούμε.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Απριλίου, 2024 10:08

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV