Εντατικοί έλεγχοι στα σύνορα και κλιμάκια στα κέντρα των πόλεων η συνταγή κατά του παρεμπορίου

Συντάκτης Νewsroom 24 Αυγούστου, 2011 11:55

Εντατικοί έλεγχοι στα σύνορα και κλιμάκια στα κέντρα των πόλεων η συνταγή κατά του παρεμπορίου

Σύσκεψη για ζητήματα που αφορούν στον έλεγχο του παρεμπορίου, μετά και από την ψήφιση του Ν.3982/11, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011 στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, παρουσία του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και των πέντε Αντιπεριφερειαρχών, με τη συμμετοχή των Εμπορικών Συλλόγων, των Ομοσπονδιών, των Συνδέσμων και των Ενώσεων Βιοτεχνών και Εμπόρων, των Επιμελητηρίων, καθώς επίσης και των Ενώσεων Καταναλωτών της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.


Στόχος της σύσκεψης ήταν να καταθέσουν όλοι οι φορείς της αγοράς την εμπειρία τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ως επαγγελματίες από το παρεμπόριο όπως και να καταθέσουν επίσημα τις προτάσεις τους οι οποίες θα κωδικοποιηθούν τις επόμενες μέρες για ν’ αποσταλούν στα συναρμόδια υπουργεία.

«Η αναγκαιότητα της σύσκεψης είναι διαχρονική κι έχει αποκτήσει τεράστια επικαιρότητα κύρια λόγω της διασυνοριακότητας και του διαύλου επικοινωνίας με τις όμορες χώρες» μετέφερε ο κ. Γιαννακίδης με το πέρας της σύσκεψης, ενημερώνοντας και για τη χθεσινή συνάντηση με τις εμπλεκόμενες συναρμόδιες υπηρεσίες και τους ελεγκτικούς φορείς, στην Κομοτηνή.

Επανέλαβε ότι είναι σαφής η πρόθεση για ελαχιστοποίηση και πάταξη του παρεμπορίου τονίζοντας ότι θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Στην αναζήτηση λύσεων για την πάταξη του παρεμπορίου, ο  περιφερειάρχης σημείωσε και το πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, εξηγώντας ότι για να υλοποιηθεί η απρόσκοπτη λειτουργία των ελεγκτικών μηχανισμών βρίσκονται στην αναζήτηση εναλλακτικών λύσεων. «Ανάμεσα στις προτάσεις που κατατέθηκαν ήταν όπως δόθηκε στη Δημοτική Αστυνομία η δυνατότητα να έχει αυξημένες αρμοδιότητες επί των ελέγχων να γίνει αυτό και με τους υπαλλήλους των Περιφερειακών Ενοτήτων. Kυρίαρχο ρόλο στους ελεγκτικούς μηχανισμούς θα παίξει η Αστυνομία».

Μετέφερε ότι θα προτείνουν την παρουσία ενός μόνιμου ελεγκτικού μηχανισμού στις εισόδους της χώρας, την παρουσία μεικτών κλιμακίων μέσα στα αστικά κέντρα αλλά και τη λειτουργία μίας τηλεφωνικής γραμμής που θα δέχεται καταγγελίες που αφορούν στο παρεμπόριο, από επαγγελματίες και πολίτες, σε 24ωρη βάση.

 

Από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης

 

 


Συντάκτης Νewsroom 24 Αυγούστου, 2011 11:55

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV