Ποιες πληρωμές περιμένουν οι αγρότες τον Οκτώβριο

Συντάκτης Νewsroom 16 Σεπτεμβρίου, 2019 09:55

Ποιες πληρωμές περιμένουν οι αγρότες τον Οκτώβριο

Μήνας πληρωμών αναμένεται ο Οκτώβριος, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης όχι µόνο επισπεύδεται, αλλά θα είναι και μεγαλύτερη σε σχέση µε τον ισχύοντα κανονισμό. Όπως και πέρσι, λοιπόν, η Ελλάδα θα βρίσκεται ανάμεσα στα κράτη-µέλη που θα λάβουν το 70% της ενίσχυσης, αντί για το 50%, που προβλέπει ο κανονισμός.

Εξάλλου, η ελληνική πλευρά, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της Κομισιόν να τοποθετηθεί επί των λύσεων για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι αγρότες εξαιτίας των καιρικών συνθηκών, επέλεξε την οδό της αυξημένης και πρόωρης προκαταβολής των άμεσων ενισχύσεων.

Με τους αγρότες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να έχουν πληγεί σημαντικά από την ξηρασία αυτό το καλοκαίρι, η Επιτροπή αποφάσισε να ενεργοποιηθεί και στις αρχές Αυγούστου ανακοίνωσε µία πρώτη δέσμη μέτρων, την οποία και συµπλήρωσε πριν από λίγες ημέρες.

Στο πακέτο μέτρων περιλαμβάνονται οι διαθέσιμες επιλογές στο πλαίσιο της αγροτικής ανάπτυξης και των κρατικών ενισχύσεων, προκαταβολές άμεσων ενισχύσεων, αλλά και σημαντικές παρεκκλίσεις σε κανόνες οικολογικού προσανατολισμού.


Συντάκτης Νewsroom 16 Σεπτεμβρίου, 2019 09:55

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV