Φωτιά στο στρατόπεδο της Καρωτής

Συντάκτης Νewsroom 3 Ιουνίου, 2011 07:27

Φωτιά στο στρατόπεδο της Καρωτής

Φαίνεται πως η αγανάκτηση ορισμένων πολιτών για τα σχέδια περί ίδρυσης Κέντρων Μεταναστών στο Βόρειο Έβρο έχει πλέον περάσει  στη φάση της παρανομίας.


Το στρατόπεδο Φιλιρίδη της Καρωτής έγινε στόχος εμπρηστών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διδυμοτείχου αργά το βράδυ της Τετάρτης έβαλαν φωτιά σε πέντε κτίρια, προκαλώντας σοβαρές βλάβες στις σκεπές των κτιρίων. Στις 23.15 περίπου η υπηρεσία δέχτηκε τις πρώτες τηλεφωνικές κλήσεις από κατοίκους του οικισμού.

“Η φωτιά τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο και επειδή δεν υπήρχαν κουφώματα ή έπιπλα στους εσωτερικούς χώρους η ζημιά περιορίστηκε στις σκεπές”, επεσήμανε σε τηλεφωνική συνομιλία με το Ράδιο Έβρος ο Διοικητής της Υπηρεσίας.

Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής  ο χώρος φυλασσόταν, ενώ παράλληλα κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της υπηρεσίας, που έσπευσε από την Αθήνα στο Διδυμότειχο, σε συνεργασία με την Αστυνομία έχει αναλάβει την έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς .

“Δεν ήταν κάτοικοι της Καρωτής οι εμπρηστές” δηλώνει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρωτής, Στράτος Τζιογκίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να πρόκειται για προβοκάτσια αναρχικών ή κερδοσκόπων.

Ακούστε εδώ:

Στράτος Τζιοκίδης, Πρ. Τοπικής Κοινότητας Καρωτής


Συντάκτης Νewsroom 3 Ιουνίου, 2011 07:27

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV