Μεγάλη προσέλευση κόσμου στη διαμαρτυρία κατά των κέντρων μεταναστών στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom 2 Ιουνίου, 2011 17:18

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στη διαμαρτυρία κατά των κέντρων μεταναστών στο Διδυμότειχο

Μεγάλη ήταν η προσέλευση του κοινού στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία του Διδυμοτείχου, με πρωτοβουλία του Δήμου Διδυμοτείχου, και είχε ως στόχο την έκφραση της αντίθεσης της τοπικής κοινωνίας σε ότι αφορά την ίδρυση Κέντρων Κράτησης παράνομων μεταναστών στην Καρωτή Διδυμοτείχου.


Η συγκεκριμένη κινητοποίηση είναι η τέταρτη εν σειρά διαμαρτυρία των κατοίκων του Διδυμοτείχου από την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με την οποία ενδέχεται να δημιουργηθούν τρία Κέντρα Κράτησης/Υποδοχής Μεταναστών στην περιοχή του Βορείου Έβρου.

Να σημειωθεί, ότι οι διαδηλωτές του Διδυμοτείχου έχουν τη συμπαράσταση των Δημάρχων Ορεστιάδας, Σουφλίου και Αλεξανδρούπολης, καθώς και του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αλλά και της βουλευτού Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Όλγας Ρενταρή-Τέντε, που σε διάφορες περιστάσεις εξέφρασαν επανειλημμένως  την αντίθεση τους με τα σχέδια της κυβέρνησης επισημαίνοντας, ότι πρέπει οποιαδήποτε απόφαση που αφορά την περιοχή να λαμβάνεται παρουσία των εκπροσώπων της.

Γεωργία Νικολάου, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου

Σταμάτης Γκατζίδης, Δημοτικός Σύμβουλος Ορεστιάδας

Ευάγγελος Πουλιλιός, Δήμαρχος Σουφλίου

Στράτος Τζιογκίδης, Πρ. Τοπικής Κοινότητας Καρωτής, Διαμαρτυρία κατά των Κέντρων Κράτησης Μεταναστών, στο Διδυμότειχο, στις 2 Ιουνίου 2011


Συντάκτης Νewsroom 2 Ιουνίου, 2011 17:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV