“Τι θα γίνει με την καταπολέμηση κουνουπιών;” ρωτούν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης

Συντάκτης Νewsroom 24 Αυγούστου, 2011 10:33

Επερώτηση προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου. κ. Κ. Μιχαηλίδη απηύθυνε ομάδα  Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Περιφερειακή Αναγέννηση».


Συγκεκριμένα οι κ.κ.  Θεόδωρου Μαρκόπουλου – Αντιπροέδρου του Π.Σ., Κίμων Παπαδόπουλου, Ανδρέα Μπαλίκα, Παύλου Ζησίμου, Πέτροβιτς Δημήτριου, Μωυσίδη Παναγιώτη, Αραμπατζή Αθανάσιου και  Χατζημεμή Τουρκές ζητούν να ενημερωθούν:

Σχετικά με την πορεία της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Α.Μ.Θ. σας καταθέτουμε την παρούσα ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ με το παραπάνω θέμα ώστε να τεθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ.

Το Κείμενο της Επερώτησης έχει ως εξής:

«Με επιστολή των συναδέλφων κ.κ. Μαρκόπουλου και Μπαλίκα στις πρώτες μέρες του Μαρτίου σας τέθηκε η αναγκαιότητα καταπολέμησης των κουνουπιών στην περιφέρειά μας ενώ ως τότε δεν είχε λάβει χώρα καμία ενέργειά σας. Σε επόμενη συνεδρίαση του Π.Σ. με εσπευσμένες ενέργειές σας (προ Ημερησίας Διάταξης και χωρίς εισήγηση) λήφθηκε απόφαση για την υλοποίηση της καταπολέμησης των κουνουπιών, παρά τις αντιρρήσεις της παράταξης μας,για την διαφαινόμενη αποτυχία. Στην συνεδρίαση αυτή η παράταξή μας σας είχε θέσει τις διαστάσεις του προβλήματος και σας είχε καταθέσει προτάσεις σε σχέση με την καταπολέμηση των κουνουπιών, τις οποίες δεν εισακούσατε, ως πλειοψηφία του Π.Σ. Μετά την πάροδο μηνών στα τέλη Ιουλίου (όπως μας έχετε ενημερώσει) το Ελεγκτικό Συνέδριο «απείχε» από την κύρωση των διαδικασιών – δεν ακύρωσε όπως δημοσίως αναφέρατε που υπέβαλλε η περιφέρειά προκειμένου να προκύψει ο ανάδοχος για να πραγματοποιηθεί στην πορεία η καταπολέμηση των κουνουπιών στην Α.Μ.Θ. Ακολούθως εκδόθηκε η από 27-07-2011 ανακοίνωση στην οποία ο κ. Περιφερειάρχης ευχαρίστησε το ΚΕΕΛΠΝΟ για την συνέχεια των ψεκασμών στην Α.Μ.Θ. «!!!!!»

Δυστυχώς όμως πληροφορούμαστε ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ αρνείται ότι εκταλεί το έργο που όφειλε να κάνει η Περιφέρεια.!!!

Κατόπιν αυτών ερωτούμε:

Γιατί δεν ενεργήσατε εγκαίρως και νομίμως τις διαδικασίες ώστε να υπάρξει καταπολέμηση; Οι παραλείψεις ποιες είναι και εκτός από τις προσωπικές σας σε ποιους άλλους κατανέμονται;

Γιατί δεν δώσατε εντολή να έχουν εμπλοκή οι υπηρεσίες δημόσιας Υγείας;

Τι ενέργειες έγιναν για την  προστασία από  τα δημόσια πλήγματα της εικόνας της Περιφέρειας;

Πλέον αυτών ερωτούμε:

– ποιες εκτάσεις ψεκάστηκαν, με ποια σκευάσματα, ποια μεθοδολογία και με ποιους επιστημονικούς υπεύθυνους?

– είναι οικολογικά τα σκευάσματα;

– ποιες εκτάσεις από τον αρχικό σχεδιασμό καταπολέμησης των κουνουπιών (στην βάση του σχεδιασμού που δεν έτυχε της έγκρισης του Ελεγκτικού Συνεδρίου) παραλήφθηκαν και με ποιού οργάνου απόφαση ?

– ποια είναι η εκτίμηση της διοίκησης για την αποτελεσματικότητα των ψεκασμών που διενεργήθηκαν και ποιο το ποσοστό επιτυχίας (στην έκταση που διενεργήθηκαν) από το ΚΕΕΛΠΝΟ ?

– ποιες ενέργειες έκανε για να διορθώσει την κατάσταση  ο κ. Περιφερειάρχης για τις επιπτώσεις από τα σμήνη των κουνουπιών σε όλους τους τομείς (ποιότητα ζωής, υγεία, τουρισμός, εργασία επιχειρήσεων σε ιδιαίτερα πληττόμενες περιοχές κ.λπ.) από την αποτυχία της διοίκησης της περιφέρειας Α.Μ.Θ. να διοργανώσει έγκαιρα την καταπολέμηση των κουνουπιών ?”

Οι επερωτώντες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

Θεόδωρος Μαρκόπουλος

Κίμων Παπαδόπουλος

Ανδρέας Μπαλίκας

Παύλος Ζησίμου

Πέτροβιτς Δημήτριος

Μωυσίδης Παναγιώτης

Αραμπατζής Αθανάσιος

Χατζημεμής Τουρκές

 

Καβάλα, 24 Αυγούστου 2011.
 

 


Συντάκτης Νewsroom 24 Αυγούστου, 2011 10:33

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV