Τηλεκπαίδευση: Προβλήματα και δυσκολίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Μαρτίου, 2020 08:02

Τηλεκπαίδευση: Προβλήματα και δυσκολίες για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Για την τηλεκπαίδευση που έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες για τους μαθητές σε όλες τις σχολικές βαθμίδες στην χώρα μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ η πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Έβρου Κική Γιαννάτου

Η κ. Γιαννάτου εξήγησε τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο θέμα της τηλεκπαίδευσης, κάτι πρωτόγνωρο καθώς πριν προκύψει το θέμα με το κλείσιμο των σχολείων λόγω του κορονοϊού δεν υπήρξε κάποια προετοιμασία για το θέμα ούτε κάποια επιμόρφωση ή ενημέρωση σχετική. Πλέον οι εκπαιδευτικοί προσπαθούν με την βοήθεια της τεχνολογίας να διατηρήσουν μια επαφή των μαθητών με την σχολική διαδικασία για όλο αυτό το διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά ωστόσο αυτός η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει το μάθημα σε μία τάξη με φυσική παρουσία διευκρίνισε η κ. Γιαννάτου.

Αρχικά η διαδικασία της τηλεκπαίδευσης ξεκίνησε με τους μαθητές του Λυκείου και στην συνέχεια επεκτάθηκε και στο γυμνάσιο. Η κ. Γιαννάτου εξήγησε πως η διαδικασία αφορά επαναλήψεις και επαφή με τα μαθήματα και δεν προχωρά η διδασκαλία της ύλης καθώς είναι πολλά τα προβλήματα που έχουν προκύψει και αποτρέπουν κάτι σχετικό. Η διαδικασία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: με σύγχρονη τηλεκπαίδευση όπου online οι καθηγητές προσπαθούν να έχουν επικοινωνία με τους μαθητές της τάξης τους ή με τον ασύγχρονο τρόπο όπου οι καθηγητές ανεβάζουν εκπαιδευτικό υλικό στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο. Μεταξύ των προβλημάτων είναι η έλλειψη πρόβλεψης για τον σχετικό απαραίτητο εξοπλισμό και για καθηγητές και για μαθητές ενώ παρουσιάζονται θέματα εγγραφής και σύνδεσης στην πλατφόρμα.


Τέλος η κ. Γιαννάτου ανέφερε πως οι διευθύνσεις των σχολείων είναι επιφορτισμένες να βοηθούν τους μαθητές και τους gone;iw για τα όποια προβλήματα και ερωτήματα προκύψουν είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e-mail.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Μαρτίου, 2020 08:02

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV