Σέβεσαι τη ζωή; Σεβάσου και τα ζώα! (συνέντευξη)

Συντάκτης Νewsroom 4 Οκτωβρίου, 2011 12:17

Σέβεσαι τη ζωή; Σεβάσου και τα ζώα! (συνέντευξη)

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα, αφορμή να ασχοληθούμε με το φιλοζωικό κίνημα στην περιοχή μας.


Η εχθρικότητα και η προκατάληψη, που πηγάζει αφενός από την απουσία ενημέρωσης και αφετέρου από την έλλειψη ζωοφιλικής παιδείας, αποτελούν μέρος της αρνητικής στάσης ενός μεγάλου μέρους της τοπικής κοινωνίας σχετικά με το φιλοζωικό κίνημα. Τα ζώα άλλωστε θεωρούνται ‘βρώμικα’ και ‘επικίνδυνα’ ή αντιλαμβάνονται ως ‘εργαλεία’, σπάνια αντιμετωπίζονται ως πλάσματα πλήρως εξαρτημένα από τον άνθρωπο, που στην πραγματικότητα έχουν την ανάγκη του.

Ενώ δεν υπάρχει σοβαρή βούληση της πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο του 2003 σχετικά με την προστασία των ζώων (πως αλλιώς εξηγείται να μένουν ατιμώρητες τόσες περιπτώσεις κακοποίησης ζώων;) και τη χρονική στιγμή που οι Καλλικρατικοί δήμοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους που αφορούν τη συλλογή, τον εμβολιασμό και τη στείρωση των πολλών αδέσποτων ζώων, οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των ζώων αντικρίζονται επί τω πλείστον με αδιαφορία.

Δεν είναι λίγες μάλιστα οι περιπτώσεις που ο ρόλος τους παρερμηνεύεται εντελώς, καθώς έχει διαδοθεί η λανθασμένη αντίληψη ότι “θα έρθει ‘το φιλοζωικό’ να ‘μαζέψει’ το σκύλο ή τη γάτα που με ‘ενοχλεί'”.

Ορισμένα από τα αιτήματα των φιλοζωικών οργανώσεων, όπως για παράδειγμα η στείρωση θεωρούνται ‘ανήθικα’, παρόλο που η εναλλακτική του να επιτρέψεις σε ένα ζώο να αναπαράγεται ανεξέλεγκτα οδηγεί στο να σκοτώνονται καθημερινά χιλιάδες μικρά κουταβάκια και γατάκια… από τους ίδιους ανθρώπους που θεωρούν τη στείρωση ανήθικη.

Ακούστε:

Ζωοφιλική Ομάδα Ορεστιάδας, Θ. Αγγελίδης στο μεσημεΡΑΔΙΟ στις 4 Οκτωβρίου 2011

 

 

 

Επικοινωνία:
[email protected]

http://orestiadanimals.blogspot.com/

 

Επιμέλεια: Πόπη Κουρτίδη


Συντάκτης Νewsroom 4 Οκτωβρίου, 2011 12:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV