Επιστολή Λασκαράκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την χωροθέτηση του ΚΤΕΛ στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νewsroom 20 Δεκεμβρίου, 2012 15:13

Επιστολή Λασκαράκη στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την χωροθέτηση του ΚΤΕΛ στην Αλεξανδρούπολη

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λασκαράκης απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν. Μακεδονίας και Θράκης , την παρακάτω επιστολή, σχετικά  με το ζήτημα της χωροθέτησης του ΚΤΕΛ

Κύριε Πρόεδρε,


Πληροφορηθήκαμε ότι το Περιφερειακό σας Συμβούλιο προτίθεται να γνωμοδοτήσει για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της  ανέγερσης του σταθμού υπεραστικών λεωφορείων , δυτικά της Αλεξανδρούπολης, στο δρόμο προς τη Ν. Χιλή. Επειδή οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός έργου αφορούν και τη χωροταξική του ένταξη ,  τις κυκλοφοριακές του επιβαρύνσεις ,  την ποιότητα της ζωής και την εξυπηρέτηση των πολιτών, θα ήθελα να σας γνωρίσω τα εξής:

1.  Το ισχύον  σήμερα Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Αλεξανδρούπολης ,  προβλέπει την ανέγερση του ΚΤΕΛ ανατολικά της πόλης, κοντά στα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς και σε άμεση σύνδεση με τον υπό κατασκευή περιφερειακό δρόμο που οδηγεί  στην Εγνατία.  Το ΓΠΣ αποτελεί νόμο του κράτους και  δεν είναι δυνατόν να ανατραπεί χωρίς την νόμιμη αναθεώρησή του.

2.  Η Αλεξανδρούπολη κατέχει το μοναδικό προνόμιο  σε όλη τη χώρα, να διαθέτει και τα τέσσερα  μέσα μεταφοράς, σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Ταυτόχρονα αποτελεί  την  κατάληξη των διευρωπαϊκών δικτύων  (θαλάσσιων, σιδηροδρομικών, αεροπορικών και οδικών) , ένεκα της οποίας υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες χρηματοδότησης εγκαταστάσεων , υποδομών και τερματικών σταθμών,  από ευρωπαϊκά προγράμματα για τα διευρωπαϊκά  δίκτυα. Η κατασκευή του σταθμού των υπεραστικών λεωφορείων  δυτικά της πόλης, μακριά από τα υπόλοιπα μέσα μεταφοράς, δεν συνάδει με τον στρατηγικό σχεδιασμό της Αλεξανδρούπολης, δεν εξυπηρετεί το κυκλοφοριακό της και αγνοεί την εξυπηρέτηση των    επιβατών του ΚΤΕΛ που θα θελήσουν   να συνεχίσουν το ταξίδι με το αστικό, το πλοίο, το τραίνο ή το αεροπλάνο ή και αντιστρόφως.

3.  Προκηρύχθηκε από το Δήμο η κυκλοφοριακή μελέτη και επίκειται η προκήρυξη του νέου ΓΠΣ, ώστε να ολοκληρωθεί  ο χωροταξικός και κυκλοφορικός σχεδιασμός του Δήμου  Αλεξανδρούπολης. Με βάση τις παραπάνω μελέτες θα πρέπει να καθορισθεί η θέση ανέγερσης του ΚΤΕΛ, από τους ειδικούς επιστήμονες και   με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με βάση το συμφέρον του Δήμου και των δημοτών και όχι  από ανταγωνισμούς  ιδιωτικών συμφερόντων.

4. Στο πλαίσιο της περιφερειακής σας πολιτικής για τις μεταφορές , σημαντικό ρόλο παίζει   η  Αλεξανδρούπολη και οι υποδομές της . Φρονώ λοιπόν  ότι   ο σχεδιασμός αυτής της  πολιτικής, σε ο,τι αφορά το Δήμο μας,  θα πρέπει να γίνει με όραμα και στόχους, σε αρμονία με τις προτάσεις  των επιστημόνων και τις αποφάσεις  του Δημοτικού μας Συμβουλίου.

 


Συντάκτης Νewsroom 20 Δεκεμβρίου, 2012 15:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV