Απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών την Πέμπτη στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 14 Οκτωβρίου, 2020 09:17

Απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών την Πέμπτη στην Ορεστιάδα

Σε απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί καλούν εκπαιδευτικοί της Β ΕΛΜΕ Έβρου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας

Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί στον Βόρειο
Έβρο που αποτέλεσαν αφορμή για την απεργιακή κινητοποίηση των
εκπαιδευτικών την Πέμπτη μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ η πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Έβρου Κική Γιαννάτου:

Δείτε το κοινό κάλεσμα της Β ΕΛΜΕ Έβρου και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ορεστιάδας:


15 Οκτωβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Πλατεία  Ορεστιάδας  11 π.μ.
        

Στις 15 Οκτωβρίου θα έχει συμπληρωθεί ένας μήνας από το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού στα σχολεία Και η κατάσταση παραμένει ακόμα εκρηκτική. Η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν πήρε κανένα μέτρο ώστε τα σχολεία να είναι ανοιχτά με όλους τους αναγκαίους όρους προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών αλλά με θράσος, μετακυλύει στις πλάτες των εκπαιδευτικών την επίλυση κάθε προβλήματος της σχολικής καθημερινότητας.
Δε προχωρούν σε αποσυμφόρηση των τμημάτων και τη δημιουργία νέων ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις που υπάρχουν κενές αίθουσες ή ακόμα και σχολεία τα οποία έχουν κλείσει τα προηγούμενα χρόνια.
Ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι και υπάρχουν ακόμα χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό. Επιπλέον η κυβέρνηση επιμένει να μη στελεχώνει τις σχολικές μονάδες με μόνιμο, επαρκές προσωπικό καθαριότητας.
Οι ασαφείς οδηγίες σε περίπτωση κρούσματος, η απουσία μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ, ο δραστικός περιορισμός των περιπτώσεων που μπορούν να ενταχθούν στις ευπαθείς ομάδες βάζουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία της εκπαιδευτική κοινότητας.
Συνεχίζει να προκαλεί με την εμμονή της στην online αναμετάδοση του μαθήματος τη στιγμή που η πρακτική αυτή έχει καταδικαστεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των γονιών και των εκπαιδευτικών.
Την ίδια στιγμή που δεν ικανοποιεί κανένα δίκαιο αίτημα εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών και “τιμωρεί” όσους μαθητές αγωνίζονται με  τον αποκλεισμό τους από την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τις λεγόμενες “τηλεαπουσίες”, κλιμακώνει την τρομοκρατία με ένα κρεσέντο καταστολής και βίας στη μαθητική κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας στις 9/10. Αντί να ακούσει τα αιτήματα των μαθητών, έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν 15χρονα παιδιά που ζητούσαν  μέτρα για σχολεία ανοιχτά και ασφαλή.
Δεν πάει άλλο! Έχουμε χρέος να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδια της κυβέρνησης και του Υπ. Παιδείας, να υπερασπιστούμε την υγεία και τη μόρφωση!
Απαιτούμε άμεσα:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Δίνουμε δυναμικά το «παρών» την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ορεστιάδας, 11π.μ.


Συντάκτης Νewsroom 14 Οκτωβρίου, 2020 09:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV