Ίδρυση παραρτήματος του Συνδέσμου Εξαγωγέων «ΣΕΒΕ» στο Επιμελητήριο Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 13 Φεβρουαρίου, 2020 08:54

Ίδρυση παραρτήματος του Συνδέσμου Εξαγωγέων «ΣΕΒΕ» στο Επιμελητήριο Έβρου

Συνεργασία ΣΕΒΕ και Επιμελητηρίου Έβρου για την ενίσχυση της εξωστρέφειας

Πρόσβαση σε νέες υπηρεσίες και εργαλεία για διεθνή ανάπτυξη και εξαγωγές θα έχουν οι επιχειρήσεις της Π.Ε. Έβρου έπειτα από την απόφαση για την ίδρυση παραρτήματος του Συνδέσμου Εξαγωγέων «ΣΕΒΕ» στο Επιμελητήριο Έβρου.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου, λαμβάνοντας υπόψη τους σκοπούς, την πολυετή εξειδίκευση, και την εμπειρία του ΣΕΒΕ σε θέματα εξαγωγών και διεθνούς ανταγωνιστικότητας, συμφώνησαν στη συνεργασία, για τη δημιουργία παραρτήματος στην Αλεξανδρούπολη. Η ενέργεια αυτή εκτιμάται ότι θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της ΠΕ Έβρου και της ευρύτερης περιοχής της Θράκης.  


Οι δύο φορείς θα συνεργαστούν αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις για την ενίσχυση και προώθηση της εξωστρέφειας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων και ειδικότερα των τομέων όπου η τοπική οικονομία παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα. 

Ενδεικτικά, μέσω του παραρτήματος θα πραγματοποιούνται δράσεις για την προώθηση της εξωστρέφειας και των διεθνών συνεργασιών, διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, συναντήσεων (Β2Β) και εκδηλώσεων (στην Ελλάδα και σε χώρες-στόχους), εκπαίδευση και κατάρτιση σε εξειδικευμένα θέματα διεθνούς ανταγωνιστικότητας και εξαγωγών,  από κοινού προώθηση θεμάτων για τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση υποδομών, αξιοποίηση εθνικών, κοινοτικών και διεθνών χρηματοδοτικών μέσων.  Επιπλέον, μέρος της συμφωνίας αποτελεί η αξιοποίηση σε τεχνικό επίπεδο της υποδομής, τεχνογνωσίας και εμπειρίας του ΣΕΒΕ συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Εξαγωγικών και Ερευνών (ΙΕΕΣ) του Συνδέσμου.

Η συμφωνία αυτή δημιουργεί νέες προοπτικές και θα συμβάλει έμπρακτα στην ωρίμανση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος ώστε να λειτουργεί προσθετικά για την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας.


Συντάκτης Νewsroom 13 Φεβρουαρίου, 2020 08:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV