«Καλέ Παναϊρ» στο Διδυμότειχο την Πεντηκοστή – Εορτασμός Αγ. Πνεύματος

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2012 10:40

«Καλέ Παναϊρ» στο Διδυμότειχο την Πεντηκοστή – Εορτασμός Αγ. Πνεύματος

Την ημέρα της Πεντηκοστής το «Καλέ Παναϊρ» επικεντρώνεται στον Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού, με κορυφαίο γεγονός τη λιτάνευση του Παντοκράτορα και της Παναγίας από το Ναό του Σωτήρος Χριστού στο κάστρο, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, για να επιστρέψουν την επομένη του Αγίου Πνεύματος.


Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

7:00μ.μμ: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ, στον Ιερό Ναό Σωτήρος Χριστού.

8:30μ.μ.: Παρέλαση γκαϊντατζήδων, οι οποίοι θα ξεκινήσουν από τρία διαφορετικά σημεία της πόλης (Εφορεία, Δασαρχείο, Εκκλησία Κοιμήσεως Θεοτόκου) προς την Κεντρική Πλατεία. Θα συμμετέχουν μέλη των συλλόγων «Τα Δίδυμα Τείχη» και «Το Κάστρο».

9:00μ.μ.: Χορός για όλο τον κόσμο, στην Κεντρική Πλατεία Διδυμοτείχου.

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

7:00π.μ.: Όρθος, Θεία Λειτουργία, Εσπερινός της Γονυκλισίας στον ιερό Ναό Σωτήρος Χριστού, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΥ.

11:00π.μ.: Λιτάνευσις ιερών εικόνων εκ του Ιερού Ναού Σωτήρος Χριστού εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου.

7:00μ.μ.: Παράκληση εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 (ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ)

7:00π.μ.: Όρθος και Θεία Λειτουργία εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και επιστροφή των ιερών εικόνων στον Ιερό Ναό Σωτήρος Χριστού.

 


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2012 10:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV