Σουφλί: Προβολές ταινιών animation στο Μουσείο Μετάξης

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 22 Νοεμβρίου, 2019 10:20

Σουφλί: Προβολές ταινιών animation στο Μουσείο Μετάξης

Προβολές του 2ου Παιδικού & Εφηβικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας στο Μουσείο Μετάξης.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, σε συνεργασία με το 2ο Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας παρουσιάζει, την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 12:00, το πρόγραμμα ταινιών animation μικρού μήκους με τίτλο “Ζωηροί Φίλοι”, στο Μουσείο Μετάξης, στο Σουφλί.

Οι εξαιρετικές αυτές ταινίες, συνολικής διάρκειας 50’, είναι χωρίς διαλόγους και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω καθώς και στις οικογένειές τους.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

 • Ο Χαρταετός / The Kite
  Μάρτιν Σματάνα, 2019, 14΄, Τσεχία. Ο παππούς δίνει στον εγγονό του έναν χαρταετό. Παίζουν μαζί, αλλά ο παππούς γίνεται τόσο αδύναμος που τον παρασύρει ο άνεμος ψηλά στον ουρανό και χάνεται. Καθώς οι εποχές αλλάζουν, ένα ζεστό αεράκι θα τους ενώσει ξανά.
 • Παιχνίδι Δίχως Τέλος / Arcade Boys
  Τίμοθυ Ντελχάιζε, Αλέξις Μάρτεν, Αουρέλια Τρον, Οράν Λαφρά, Ζοέ Ντεβίζ, 2018, 4΄, ΓαλλίαΔύο αδέλφια παίζουν το βιντεοπαιχνίδι τους μέχρι τελικής πτώσης, χωρίς να έχουν προσέξει ότι έχει απομείνει μόνο μία μάρκα. Ποιος θα την
  αποκτήσει;
 • Στο Μονοπάτι του Λύκου / Wolf Paths
  Νοέμι Βαλεντίνυ, Βόιτσεκ Ντότσκαλ, 2018, 10΄, Τσεχία. Ένα αγόρι χάνεται στο δάσος. Πιάνει φιλία με έναν λύκο που του μαθαίνει την αξία του θάρρους, κάτι που θα του φανεί χρήσιμο στη μεγάλη πρόκληση που το περιμένει.
 • Γλυκιά Μέρα / Cake Day
  Γερούν Κούλεβαϊν, 2018, 4΄, Ολλανδία. Τα λαχταριστά, πολύχρωμα γλυκά στο ζαχαροπλαστείο της Μίλλυ απειλούνται από έναν απρόσμενο εισβολέα: μια πεινασμένη μύγα.
 • Η Τελευταία Μέρα του Φθινοπώρου / The Last Day of Autumn
  Μαρζολέν Περετέν, Ζερόμ Βιτού, 2019, 8΄, Ελβετία / Βέλγιο / Γαλλία. Τα ζώα του δάσους μαζεύουν πεταμένα εξαρτήματα ποδηλάτων για να φτιάξουν τα δικά τους οχήματα και να λάβουν μέρος στον μεγάλο αγώνα που πλησιάζει: τον αγώνα της τελευταίας μέρας του φθινοπώρου.
 • Τα Πάνω-Κάτω / Game Changer
  Αβίβ Μάνο, 2018, 3΄, ΗΠΑ. Στο μηχάνημα που ρίχνεις κέρματα για να κερδίσεις παιχνίδι, ένα από τα παιχνίδια προσπαθεί να κάνει τα πάντα για να αποφύγει ένα κορίτσι να το κερδίσει.
 • Ο Πονηρούλης / The Incomplete
  Έρφαν Παρσαπούρ, 2018, 7΄, Ιράν. Μια πεινασμένη ενυδρίδα που έχει εμμονή με την τελειότητα ονειρεύεται να ζήσει σε έναν ιδανικό κόσμο. Οι προσπάθειές της να βρει φαγητό μπορεί να της στοιχίσουν τα πάντα.

 


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 22 Νοεμβρίου, 2019 10:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV