Στον Βορίδη σήμερα οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Συντάκτης Νewsroom 22 Νοεμβρίου, 2019 10:15

Στον Βορίδη σήμερα οι κτηνοτρόφοι της ΑΜΘ

Συνάντηση στο ΥπΑΑΤ θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι μεταξύ των κτηνοτροφικών συλλόγων και συνεταιρισμών της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη.

Η ατζέντα της συζήτησης θα περιλαμβάνει συμβόλαια αγοράς γάλακτος με συγκεκριμένους όρους μεταξύ κτηνοτρόφων και επιχειρήσεων, οι έλεγχοι στην αγορά γάλακτος για την αντιμετώπιση φαινομένων ελληνοποιήσεων και η αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης των εργατών σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις που σήμερα ασφαλίζονται ως μισθωτοί στο ΙΚΑ.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των συνεταιρισμών «Θρακών Αμνός» και Αρριανών, και των συλλόγων Ιάσμου, Ξάνθης, Προσοτσάνης, Αλεξανδρούπολης, Νευροκοπίου και Καβάλας.

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Υπαιθρος Χώρα» ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Καβάλας, Νίκος Δημόπουλος: «Το κύριο αίτημά μας προς το ΥπΑΑΤ είναι να υπογράφονται συμβόλαια με τα τυροκομεία και τις επιχειρήσεις με συγκεκριμένες συμφωνημένες τιμές και να μη γίνονται συζητήσεις με ανοιχτές τιμές. Επίσης θέλουμε να προχωρήσουν τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης. Ένα ακόμα θέμα είναι οι έλεγχοι στην αγορά γάλακτος. Σημαντικό ζήτημα είναι επίσης το καθεστώς απασχόλησης των «τσομπάνηδων» που προσλαμβάνουν οι κτηνοτρόφοι και με όρους μισθωτού στο ΙΚΑ κάτι που συνεπάγεται και αυξημένο κόστος αλλά και γραφειοκρατική ταλαιπωρία. Είναι πολύ δύσκολο πλέον να έρθουν εργάτες από Τρίτες Χώρες για να δουλέψουν στα χωράφια, όπως και οι πρόσφυγες που παίρνουν επιδόματα».


Συντάκτης Νewsroom 22 Νοεμβρίου, 2019 10:15

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV