Ορεστιάδα: Περίπου 500 άτομα συμμετέχουν στα ΠΟΛΥΝΙΚΕΙΑ 2023 την Κυριακή – Γ. Ματζαρίδης: Είμαι ακόμα στην αρχή

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 18 Μαρτίου, 2023 00:05

Ορεστιάδα: Περίπου 500 άτομα συμμετέχουν στα ΠΟΛΥΝΙΚΕΙΑ 2023 την Κυριακή – Γ. Ματζαρίδης: Είμαι ακόμα στην αρχή

Μία ακόμη αθλητική διοργάνωση έρχεται να προσφέρει τη δυνατότητα σε επισκέπτες από όλη την Αν. Μακεδονία και Θράκη να βρεθούν στην Ορεστιάδα την Κυριακή 19 Μαρτίου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη ενός είδους “θεματικού” τουρισμού στην περιοχή. Το “θέμα” αυτή το φορά είναι ο Στίβος, καθώς ο Αθλητικός Σύλλογος ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ Ορεστιάδας διοργανώνει και φέτος τα “ΠΟΛΥΝΙΚΕΙΑ“, δηλαδή τους θεσμοθετημένους Αγώνες Στίβου για αγόρια και κορίτσια στις κατηγορίες Κ12, Κ14 και Κ16 (παιδιά τελευταίων τάξεων Δημοτικού έως και Α΄ Λυκείου).

Τα ΠΟΛΥΝΙΚΕΙΑ 2023 θα διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο Ορεστιάδας με ώρα έναρξης στις 11:00 και είσοδο ελεύθερη. Ο πρωταθλητής του διοργανωτή ΠΟΛΥΝΙΚΗ, ο Γιώργος Ματζαρίδης, βρέθηκε στο studio του Ράδιο Έβρος το πρωί της Παρασκευής (17.03) καλεσμένος στην εκπομπή Εβροσκόπιο και μίλησε για τη διοργάνωση, αναφέροντας όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τους Αγώνες. Σημαντική εξέλιξη για τα ΠΟΛΥΝΙΚΕΙΑ ότι φέτος τελούνται υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ – ΕΑΣ ΑΜΘ, ενώ παραμένουν σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ορεστιάδας και θα λάβουν μέρος περίπου 500 μικροί αθλητές και αθλήτριες μαζί με τους προπονητές και τους συνοδούς τους από Συλλόγους όλης της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Ξεχωριστή αναμένεται και η συμμετοχή, για πρώτη φορά, της Δρομικής Ομάδας Φοιτητών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που έρχονται στην Ορεστιάδα από την Κομοτηνή με τη θερμή στήριξη του ίδιου του ΔΠΘ. Οι αθλητές – ορισμένοι μάλιστα με σημαντικές νίκες σε μεγάλες διοργανώσεις – θα πραγματοποιήσουν έναν αγώνα δρόμου “επίδειξης”, όπως εξήγησε ο Γιώργος Ματζαρίδης, όντας και ο ίδιος συμμετέχων ως φοιτητής στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.


“Ακυρώνονται παιδιά”…

Με την ευκαιρία συζητήθηκε και η πετυχημένη πορεία του Γιώργου, ο οποίος ασχολείται με το στίβο από μικρή ηλικία συμμετέχοντας στις ομάδες του ΠΟΛΥΝΙΚΗ αρχικά με το άλμα εις μήκος, στη συνέχεια όμως βρήκε το “δρόμο” του στα 800 μ. όπου και διαπρέπει υπό την καθοδήγηση του προπονητή, ιδρυτή του ΠΟΛΥΝΙΚΗ – και πατέρα του – Στέργιου Ματζαρίδη.

Αναφερόμενος, πάντως, στις συνθήκες προπονήσεων στην Ορεστιάδα, ο Γιώργος Ματζαρίδης είπε χαρακτηριστικά: “Τα παιδιά που ασχολούνται με ταχύτητες, με άλματα και ρίψεις δυσκολεύονται πάρα πολύ. Ο δίσκος και η σφύρα, αγωνίσματα που θα μπορούσαν να δώσουν μετάλλια και θέσεις, ακυρώνονται – και μαζί τους ακυρώνονται και παιδιά“… Αυτή η φράση, “ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ”, είναι δυστυχώς μια θλιβερή πραγματικότητα που θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα τους αρμόδιους.

Το 2022 ξεκίνησε ένας πολλά υποσχόμενος δρόμος που και φέτος διαφαίνεται λαμπρός

Είμαι ακόμα στην αρχή” δήλωσε ο Ορεστιαδίτης αθλητής που κατάφερε το 2022 να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στα 800μ. (χρυσό μετάλλιο) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου (δείτε >>ΕΔΩ) και να λάβει το εισιτήριο για να συμμετέχει για πρώτη φορά με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Κωνσταντινούπολη (δείτε >>ΕΔΩ). Στη συνέχεια άρχισε να καταρρίπτει τα ατομικά του ρεκόρ αλλά και ρεκόρ αγώνων σε διάφορες διοργανώσεις (δείτε >>ΕΔΩ) και να γράφει έτσι τη δική του ιστορία στο στίβο, με κορυφαία στιγμή του την κούρσα που θα μείνει στην ιστορία, όπου και οι τρείς πρώτοι αθλητές κατάφεραν να σπάσουν το όριο του 1΄:50″ στο τελικό του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου που έγινε στις 26 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Εκεί ο Γιώργος Ματζαρίδης πέτυχε δικό του ατομικό ρεκόρ αλλά και δύο σπουδαίες θέσεις στο βάθρο: κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να συναγωνιστεί με μεγαλύτερους και εμπειρότερους πρωταθλητές, και εκεί να πετύχει τον απίστευτο χρόνο 1:49:86 που τον έφερε στη 2η θέση στην ηλικιακή κατηγορία Κ23 και στην 3η θέση στη γενική κατηγορία Ανδρών – Γυναικών στην κορυφαία διοργάνωση Στίβου της χώρας (δείτε >>ΕΔΩ). Στη συνέχεια συμμετείχε με την οκταμελή αποστολή της Εθνικής Ομάδας στους Μεσογειακούς Αγώνες Στίβου στην Ισπανία (δείτε >>ΕΔΩ), στο Διεθνές Μίτινγκ Κλειστού Στίβου στη Βουλγαρία (χρυσό μετάλλιο, δείτε >>ΕΔΩ) και η πιο πρόσφατη επιτυχία του, η δεύτερη θέση (αργυρό μετάλλιο) στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 20 Φεβρουαρίου (δείτε >>ΕΔΩ).

Δείτε αναλυτικά:Συντάκτης Νίκος Πατούνας 18 Μαρτίου, 2023 00:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV