Η κατάσταση στο ΠΓΝΑ με τα κρούσματα covid-19

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 6 Απριλίου, 2020 15:29

Η κατάσταση στο ΠΓΝΑ με τα κρούσματα covid-19

Για την κατάσταση που υπάρχει με τα κρούσματα covid-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αλλά και στην χώρα μίλησε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Πνευματικός.

Ο κ. Πνευματικός ξεκίνησε την συζήτηση με θετικά νέα καθώς σύμφωνα με τον ίδιο στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έχουν αποσωληνωθεί 3 από τους συνολικά 11 ασθενείς που βγήκαν από Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη χώρα μας. Μάλιστα τόνισε πως αυτή η δουλειά είναι συλλογική και οφείλεται σε όλους τους γιατρούς και υπαλλήλους του νοσοκομείου.

Η ροή των κρουσμάτων και στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αλλά και σε όλη την χώρα είναι ομαλή και αυτό σύμφωνα με τον ίδιο οφείλεται στα αυστηρά μέτρα που πήρε άμεσα η κυβέρνηση μιας και μέσω αυτών μειώθηκαν οι εστίες κρουσμάτων. Στη συνέχεια όπως ο ίδιος δήλωσε τον μήνα Μάρτιο που έφτασαν τα πρώτα κρούσματα και στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με τα υπόλοιπα της περιφέρειας όπως αυτό της Κομοτηνής, της Ξάνθης κλπ είναι άψογη η συνεργασία και αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Επίσης ανέφερε πως η πλειονότητα των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι χωρίς συμπτώματα και αυτό κάνει την δουλειά των υπεύθυνων ακόμη πιο δύσκολη καθώς δεν μπορούν να ξέρουν πόσοι έχουν νοσήσει με σιγουριά. Ο Covid-19 σύμφωνα με τον κ. Πνευματικό είναι παραπλήσια με την γρίπη αλλά έχει μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.

Σε ερώτηση που του έγινε για το πόσες είναι οι διαθέσιμες κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης ανέφερε ότι είναι 14 και σύντομα θα είναι 16. Στη συνέχεια πρόσθεσε πως αν κριθεί απαραίτητο θα γίνει επίταξη από άλλες πτέρυγες του νοσοκομείου όπως αυτές του της καρδιοχειρουργικής που είναι 6 και από το καρδιολογικό που είναι 10.

Ο Διευθυντής των ΜΕΘ Αλεξανδρούπολης σημείωσε πως ως τώρα ο μέγιστος αριθμός κρουσμάτων ταυτόχρονα νοσηλευομένων στην Εντατική του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ήταν 7 από σύνολο 14 νοσηλευομένων. Μαζί με αυτά τα στοιχεία ανέφερε πως αυτή την στιγμή βρίσκονται 3 ασθενείς στις ΜΕΘ με μέσο όρο ηλικίας τα 65 έτη και πρόκειται για ευπαθείς ομάδες.

Τέλος ο κ. Πνευματικός έκλεισε την συζήτηση δίνοντας συμβουλές καθώς τόνισε πως το καλό πλύσιμο των χεριών, η μη επαφή των χεριών με το πρόσωπο αλλά και η ψυχολογία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 6 Απριλίου, 2020 15:29

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV