ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΣΚΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Συντάκτης news 11 Ιανουαρίου, 2010 11:32

Απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Αλεξανδρή

Προκάλεσε την αποχώρηση του Γιάννη Λασκαράκη από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Επί σαράντα λεπτά περίμεναν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Αλεξανδρούπολης την εμφάνιση του κ. Δημάρχου Αλεξανδρούπολης για να αρχίσει η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες το πρωί. Η συνεδρίαση επρόκειτο να αρχίσει στις 10.30 πμ και ο κ. Δήμαρχος εμφανίστηκε στις 11.10’. Προηγουμένως ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Λασκαράκης διαμαρτυρήθηκε στην πρόεδρο του Δ.Σ. κυρία Ζωίδου και της επισήμανε ότι μπορούσε να ξεκινήσει η συνεδρίαση και χωρίς το Δήμαρχο, εφ’ όσον είχε νόμιμα κληθεί σε αυτήν. Η κυρία Ζωίδου απάντησε ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει διότι εισηγητής των θεμάτων ήταν ο Δήμαρχος και έπρεπε να περιμένουμε.

Όταν τελικά προσήλθε ο κ. Δήμαρχος ο κ. Λασκαράκης του επισήμανε ότι με την αδικαιολόγητη καθυστέρησή του δε σέβεται το θεσμό του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Αλεξανδρής αντί να ζητήσει συγνώμη και να δικαιολογήσει την καθυστέρηση, επιτέθηκε στον κ. Λασκαράκη, λέγοντάς του ότι δεν έχει δικαίωμα να τον… ελέγχει.. Μετά από αυτό ο Γιάννης Λασκαράκης αποχώρησε από τη συνεδρίαση διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά του κ. Αλεξανδρή.

Γιάννης Λασκαράκης: «Αυταρχική και «αυτοκρατορική» η συμπεριφορά του κ. Αλεξανδρή».

Σε δήλωσή του ο κ. Λασκαράκης ανέφερε τα εξής:

«Αποχώρησα από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 11-1-10, διότι ο κ. Δήμαρχος συνεχίσει την απαράδεκτη τακτική να απαξιώνει το ρόλο του ανώτατου οργάνου του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης, θεωρώντας το απλό όργανο έγκρισης προειλημμένων αποφάσεων. Την απαξίωσή του αυτή την αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία, όπως χθες με την αδικαιολόγητη καθυστέρησή του κατά σαράντα λεπτά , αφήνοντας τους δημοτικούς συμβούλους, ως υπηκόους του, να περιμένουν την εμφάνισή για να αρχίσει η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, χωρίς καμία ενημέρωση του οργάνου. Όταν μάλιστα του ζήτησα το λόγο για την καθυστέρηση , με επιτίμησε και από πάνω λέγοντας ότι …δεν έχω δικαίωμα να τον κρίνω. Δυστυχώς η αυταρχική αυτή συμπεριφορά του κ. Αλεξανδρή και η «αυτοκρατορική» λειτουργία του δεν συνάδει με το συμμετοχικό χαρακτήρα του θεσμού και θα πρέπει ο λαός της Αλεξανδρούπολης να εξάγει τα συμπεράσματά του».


Συντάκτης news 11 Ιανουαρίου, 2010 11:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV