Αναστασία Γκαρά: Οι κωλυσιεργίες της Περιφέρειας, απεντάσσουν έργα!

Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 8 Νοεμβρίου, 2021 13:10

Αναστασία Γκαρά: Οι κωλυσιεργίες της Περιφέρειας,  απεντάσσουν έργα!

Μιλώντας στην “Πρωινή Περιπολία” η κ. Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πιο συγκεκριμένα: 

–          Δεν εντάσσεται στο πρόγραμμα της περιφέρειας ένα σπουδαίο έργο υποδομής, όπως η δίδυμοι καταθλιπτικοί αγωγοί του φράγματος κεφαλής του ποταμού Άρδα – ύψους άνω των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ – που θα αρδεύει πάνω από 220.000 στρέμματα. Πήραμε, ως Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την πρωτοβουλία να καταθέσουμε επερώτηση και να ζητήσουμε διευκρινήσεις και ενημέρωση από την κυβέρνηση.

–          Η επίσκεψη του κυρίου Αραχωβίτη δεν ήταν η πρώτη στην περιοχή. Είχαμε διαδοχικές συναντήσεις σε όλες τις πόλεις του Νομού και διαπιστώσαμε για μια φορά ακόμα τις κωλυσιεργίες της κυβέρνησης στην απόδοση των αποζημιώσεων. 


–          Διαπιστώθηκε πάλι η αποψίλωση των χωριών και η ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης του εισοδήματος, με γενναίες αποφάσεις. 

–          Για την επιτροπή ανάπτυξης της Θράκης, δήλωσε ότι δεν συνεδριάζει η επιτροπή, κυρίως  λόγω της κατάστασης με την πανδημία και τα μέτρα, αλλά συζητούν οι τεχνοκράτες και το Προεδρείο, ενώ οι Βουλευτές αναμένουμε την κλήση της Προέδρου.

–          Ανέφερε τους τομείς στους οποίους «στοχεύει» το όλο σχέδιο, αλλά εκτίμησε πως θα υπάρξει ανάγκη κι άλλης παράτασης.

–          Εμείς – ως ΣΥΡΙΖΑ – είμαστε σε επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματά του. Παράλληλα  εισπράττουμε και επεξεργαζόμαστε τις προτάσεις που έχουν οι πολίτες.

–          Επίκειται επίσκεψη  – την προσεχή Πέμπτη 11/11 – του κ. Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη και μεγάλη προσυνεδριακή ομιλία στην Κομοτηνή.

–          Πάρα πολύ παραγωγική η συζήτηση που έγινε με τους φορείς, για το θέμα της πρωτοβουλίας για την ξεχωριστή διοικητική ενότητα Βορείου Έβρου, αλλά κρατώ επιφυλάξεις ως προς το πόσο θα λύσει τα χρόνια προβλήματα του τόπου. Όμως και μόνο το γεγονός του προβληματισμού, είναι όφελος και αναδεικνύει σοβαρές προτάσεις.


Συντάκτης Χάρης Κανταρίδης 8 Νοεμβρίου, 2021 13:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV