Πόσο νερό πρέπει να πίνεις κάθε μέρα; Το κόλπο για να το υπολογίσεις!

Συντάκτης Νewsroom 8 Νοεμβρίου, 2021 14:09

Πόσο νερό πρέπει να πίνεις κάθε μέρα; Το κόλπο για να το υπολογίσεις!

Ξεχνάς να πιεις νερό, δεν ξέρεις πόσο πρέπει να πίνεις και πώς να πείσεις τον εαυτό σου να πίνει περισσότερο μέσα στην ημέρα. Δες εδώ όλα τα hacks και τα κόλπα που θα σε βοηθήσουν να καταναλώνεις περισσότερο H20!

Το ξέρεις αλλά σου το υπενθυμίζουμε: το σώμα μας αποτελείται περίπου από 60% και είναι απαραίτητο για πολλές λειτουργίες του οργανισμού μας. Για παράδειγμα, το νερό διασπά και μεταφέρει ουσίες και θρεπτικά συστατικά, βοηθάει στις μεταβολικές αντιδράσεις, λιπαίνει τους ιστούς όπως τα μάτια και τις αρθρώσεις, ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, παρέχει μεταλλικά στοιχεία και λειτουργεί ως δομικό υλικό για τα κύτταρα. Είναι λογικό λοιπόν να το χρειάζεσαι. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι τσιγκουνευόμαστε το σκέτο νερό. Τα υγρά που καταναλώνουμε έχουν γίνει όχημα για άλλα συστατικά, όπως ζάχαρη και καφεΐνη. Επίσης, ο πολυάσχολος τρόπος ζωής μας κάνει να ξεχνάμε να πιούμε ή δεν έχουμε το κίνητρο να πιούμε.


Πώς να υπολογίσεις πόσο νερό χρειάζεσαι κάθε μέρα

Η αλήθεια είναι ότι ο κανόνας των 8 ποτηριών νερού δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες όλως σε νερό. Η ποσότητα νερού που πρέπει να πίνεις σχετίζεται με το ύψος, το βάρος, την ηλικία, τη σωματική σου δραστηριότητα και τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Έτσι, όταν για παράδειγμα γυμνάζεσαι και έχει ζέστη, πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό και υγρά. Η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη νερού από όλες τις πηγές, συμπεριλαμβανομένων των τροφίμων και των ροφημάτων, είναι περίπου 2,5 λίτρα για τους ενήλικες άντρες και 2 λίτρα για τις ενήλικες γυναίκες. 

Αν θέλεις να υπολογίσεις πόσο νερό χρειάζεσαι κάνε αυτό το έξυπνο κόλπο:

1 Ανέβα σε μία ζυγαριά και ζυγίσου.
2 Διαίρεσε το βάρος σου με το 30. Το αποτέλεσμα είναι η ποσότητα νερού που θα πρέπει να πίνεις κάθε μέρα. Για παράδειγμα, εάν είσαι 70 κιλά θα πρέπει να πίνεις δυόμιση λίτρα νερό (70/30=2,30).
3 Εάν γυμνάζεσαι αύξησε την ποσότητα, καθώς χάνεις νερό μέσω της εφίδρωσης. Πρόσθεσε περίπου 350 ml επιπλέον για κάθε μισή ώρα που γυμνάζεσαι.

Πώς να πίνεις περισσότερο νερό! Όλα τα hacks!

Πολλές φορές συμβαίνει να έχεις μία ατελείωτη μέρα στη δουλειά και να συνειδητοποιείς το βράδυ ότι ήπιες μόλις ένα ποτήρι νερό! Αυτό ισχύει ιδιαίτερα τώρα που οι συνήθειες έχουν ανατραπεί και τα σπίτια μας έχουν γίνει σχολεία, χώροι εργασίας και γυμναστήρια. Μπορεί να είναι τόσο εύκολο να παραμελήσεις την ενυδάτωσή σου. Γι’ αυτό:

Φόρεσε ένα λαστιχάκι στο χέρι σου ως υπενθύμιση

Βάλε ένα λάστιχο ή βραχιόλι στο χέρι σου και φρόντιζε να το βγάζεις και να το φοράς στο άλλο χέρι τακτικά. Αν διαπιστώνεις ότι το λαστιχάκι δεν το έχεις φορέσει στο άλλο χέρι εδώ και ώρα τότε γέμισε το ποτήρι σου νερό και πιες το!

Πίνε ένα ποτήρι μετά από κάθε διάλειμμα στο μπάνιο

Ξεκίνα μια συνήθεια συνδέοντας το νερό με μια από τις πιο συνηθισμένες κινήσεις σου: να πηγαίνεις στην τουαλέτα. Σηκώνεσαι από το γραφείο για διάλειμμα και πας στο μπάνιο; Σταμάτα στην κουζίνα για να πιείς ένα ποτήρι νερό. Όσο περισσότερο νερό πίνεις, τόσο περισσότερο θα πηγαίνεις στην τουαλέτα, που σημαίνει ότι τόσο περισσότερο νερό θα πίνεις. Κύκλος!

Κατέβασε ένα app για να παρακολουθείς πόσο νερό πίνεις

Η εφαρμογή για το πόσα ποτήρια έχεις πιει μπορεί να είναι εύκολη, διασκεδαστική και δωρεάν όπως είναι οι εφαρμογές: Daily Water Free, Daily Water, Hidrate Spark, H2Opal, SWIGM, Ozmo. Κατέβασέ τη στο κινητό σου και στην υγειά σου!

Πάρε ένα hi teck παγούρι

Υπάρχουν κάποια gadget στην αγορά όπως μπουκάλια που συνιστούν την ημερήσια πρόσληψη νερού, σου στέλνουν ειδοποιήσεις όταν είναι ώρα να πιείς νερό και καταγράφουν την πρόσληψη νερού. Βρήκαμε το DrinKup που διατηρεί διατηρεί τα ροφήματα κρύα για 24 ώρες και ζεστά για 12 ώρες.

Έχε ένα μπουκάλι μαζί σου

Είναι εύκολο να θυμηθείς να γεμίσεις νερό όταν η πηγή είναι κοντά. Έχε ένα μπουκάλι νερό στο γραφείο σου, δίπλα στο κρεβάτι σου και στον πάγκο της κουζίνας για να σου υπενθυμίζει ότι πρέπει να πίνεις νερό.

Επένδυσε σε ένα φίλτρο νερού

Το φιλτραρισμένο νερό είναι περισσότερο ανάγκη παρά πολυτέλεια. Αλλά ακόμα κι αν δεν είναι κάτι που χρειάζεσαι αυστηρά λόγω της καλής ποιότητας του νερού στην περιοχή σου, το φιλτραρισμένο νερό μπορεί να έχει καλύτερη γεύση από αυτό που βγαίνει από τη βρύση σου.

Τρώγε τροφές πλούσια σε νερό

Ένας «ύπουλος» τρόπος για να αυξήσεις την ποσότητα νερού που καταναλώνεις σε καθημερινή βάση: φάε το νερό σου! Πρόσθεσε φρούτα και λαχανικά με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό στη διατροφή σου όπως αγγούρι (96% νερό), κολοκυθάκια (95% νερό), καρπούζι (92% νερό) και γκρέιπφρουτ (91% νερό).

Πίνε τσάι από βότανα

Είτε σου αρέσουν τα εσπεριδοειδή, τα λουλουδάτα, τα πικάντικα ή ακόμα και τα σοκολατένια, υπάρχει ένα τσάι για εσένα που θα σε βοηθήσει να το απολαύσεις και να ενυδατωθείς.  

Κάθε φορά που γυμνάζεσαι, πίνε ένα μεγάλο μπουκάλι νερό

Το να είσαι ενυδατωμένη όταν γυμνάζεσαι είναι απαραίτητο. Φυσικά, οι ανάγκες του καθενός γύρω από την ενυδάτωση είναι διαφορετικές και σε κανέναν δεν αρέσει να νιώθει αδύναμος όταν ασκείται, αλλά ακόμη και μερικές γουλιές πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνησή σου σημαίνει ότι ένα μπουκάλι νερό θα το καταναλώσεις σίγουρα!

Πιες το με καλαμάκι!

Εάν χρησιμοποιείς καλαμάκι, θα το πιεις πιο γρήγορα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πιεις περισσότερο νερό. Εννοείται ότι δεν χρησιμοποιείς πλαστικά καλαμάκια μιας χρήσης. Αγόρασε μερικά πολύχρωμα ανοξείδωτα καλαμάκια και ρούφηξε το νερό σου!

Βάλε φρούτα και βότανα

Βασιλικό, μέντα, αγγούρι, φρούτα όλα μπορούν να δώσουν γεύση στο νερό και έξτρα βιταμίνες!

Μην ξεχνάς τα οφέλη του νερού

Το νερό σε βοηθά να έχεις όμορφο, λαμπερό και απαλό δέρμα, διατηρεί τις αρθρώσεις σου υγιείς, συμβάλλει στην αποτοξίνωση, σε βοηθά να χάσεις βάρος και συμβάλλει στην παροχή οξυγόνου στο σώμα, που σημαίνει ενέργεια, δύναμη και πρόσωπο χωρίς ρυτίδες!

bestofyou.gr


Συντάκτης Νewsroom 8 Νοεμβρίου, 2021 14:09

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV