Εγκαινίασε τα νέα εργαστήρια του ΔΠΘ και το τυροκομείο «Θρακών Αμνός» ο Αποστόλου

Συντάκτης Νewsroom 15 Νοεμβρίου, 2017 16:32

Εγκαινίασε τα νέα εργαστήρια του ΔΠΘ και το τυροκομείο «Θρακών Αμνός» ο Αποστόλου

Στην Ορεστιάδα βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων ξεκίνησε την επίσκεψή του, σύμφωνα με τον καθορισμένο προγραμματισμό, με συνάντηση στην οποία συμμετείχαν τα μέλη Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού της Σχολής και το προσωπικό των Τμημάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Δασολογίας και Διαχείρισης και Φυσικών Πόρων.

Στην συνέχεια ο Υπουργός εγκαινίασε το νέο κτίριο που θα στεγάζει τα εργαστήρια της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας, στις εγκαταστάσεις του πρώην “Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ”, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.


Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε σχετικά με το κτίριο που εγκαινιάστηκε ο κ. Αποστόλου είπε

οι κινήσεις που κάνουμε για την αξιοποίηση της περιουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης φαίνεται πως αποδίδουν καρπούς πόσο μάλλον όταν αυτές οι κινήσεις συνδυάζονται με την διάθεσή μας να υπηρετήσει ο αγροτικός χώρος αυτό που συζητούσαμε στο περιφερειακό συνέδριο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης“. Ακόμη ανέφερε ότι θα βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το Πανεπιστήμιο καθώς επιδίωξη τους είναι να αποτελέσει το Πανεπιστήμιο σημείο αναφοράς για τον αγροτικό χώρο και πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για επιτυχή αποτελέσματα στο μεγάλο ζητούμενο του χώρου που είναι η ανανέωση του αγροτικού πληθυσμού.

Ο κ. Αποστόλου παραβρέθηκε και στα εγκαίνια του τυροκομείου του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού «Θρακών Αμνός» στο Νεοχώρι όπου μίλησε με το Δ.Σ. του συναιτερισμού και τόνισε πως κινείται στα πλαίσια που επιθυμεί το υπουργείο να κινούνται οι Συνεταιρισμοί και εξήρε την προσπάθεια που γίνεται ενώ τόνισε πως του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παρακολοθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις κινήσεις που γίνονται.

Λίγο πριν φύγει από την πόλη της Ορεστιάδας ο κ. Αποστόλου βρέθηκε και στο δημαρχείο της Ορεστιάδας όπου μίλησε με τον Δήμαρχο της πόλης κ.Μαυρίδη για ζητήματα παραχώρησης εκτάσεων του Υπουργείου προς τον Δήμο ,τη δημιουργία κοινωνικού λαχανόκηπου, κυνοκομείο αλλά και διευθέτηση διαφορών που έχουν προκύψει μεταξύ των δύο φορέων.


Συντάκτης Νewsroom 15 Νοεμβρίου, 2017 16:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV