Την πολιτική προστασία μεριμνά η Περιφέρεια

Συντάκτης Νewsroom 15 Απριλίου, 2011 10:42

Συνεδρίασε εχτές, 13 Απριλίου 2011,  υπό την προεδρεία της Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργίας Νικολάου -Μαυρανεζούλη ,στον χώρο συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (ΠΕΕ), το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της ΠΕΕ με αποκλειστικό θέμα την αντιπυρική προστασία της Περιφερειακής Ενότητας


Στην συνεδρίαση συμμετείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι, Βαβίας Σταύρος και  Πέτροβιτς Δημήτριος , ο Αντιδήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Βαμβακερός Αντώνης,ο Τερζούδης  Σωτήριος  Δκτής Π. Υ Αλεξ/πολη, ο Λαδόπουλος Αναστάσιος Δκτής Π.Υ Διδ/χου, ο Λγος (ΠΒ)   Μπουχαρής  Γεώργιος  εκπρόσωπος ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ , ο Τχης (ΠΖ)  Σαλτσίδης  Νικόλαος εκπρόσωπος  ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ ,ο Λγός (ΠΖ)  Λάμπρου Λάμπρος εκπρόσωπος 50 ΤΑΞ. ΠΕ, ο Κυριακίδης  Ελευθέριος, Αερολιμήν ‘’ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ,’ ο Μουρόπουλος  Χαράλαμπος, Αστυν. Τμήμα Αλεξ/πολης εκπρόσωποι των Δήμων Αλεξανδρούπολης ,Ορεστιάδας, ο εκπρόσωπος της ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ  Α.Ε, ο εκπρόσωπος του  ΟΣΕ  , υπηρεσιακοί παράγοντες ,ο εκπρόσωπος της Κυνηγητικής Ομοσπονδίας,  εκπρόσωποι Κυνηγητικών Συλλόγων καθώς και  εθελοντικές οργανώσεις.

Το δεύτερο 10ήμερο του Απριλίου είθισται να συγκαλείται  το  Συντονιστικό όργανο με θέμα την αντιπυρική προστασία της Ενότητας .

Τα θέματα που απασχόλησαν τα μέλη του συμβουλίου ήταν οι δράσεις τους  ,ο συντονισμός ,τα προβλήματα ,οι αρμοδιότητες των φορέων ,τα οικονομικά  κ.α. με αντικείμενο την αντιπυρική προστασία του νομού..Ο απολογισμός και η εκτίμηση των ζημιών της προηγουμένης περιόδου ήταν και ο οδηγός δράσεων και επιλογών της φετινής περιόδου .

Μεγάλη βαρύτητα δόθηκε στον συντονισμό ,την ενημέρωση του κοινού ,την εκπαίδευση παιδιών και πολιτών μέσω ασκήσεων ετοιμότητας . Ιδιαίτερη  σημαντική κρίθηκε η  συνδρομή των Εθελοντικών Οργανώσεων, τόσο κατά την εκδήλωση πυρκαγιάς όσο για την εκπαίδευση και ενημέρωση πολιτών.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεωργία Νικολάου –Μαυρανεζούλη αναφερόμενη στην συνεδρίαση είπε: «Η αντιπυρική περίοδος ξεκινάει από την πρώτη Μαΐου και τελειώνει 31 Οκτώβρη. Σκοπός της συνεδρίασης είναι ο συντονισμός όλων των  αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το καλοκαίρι που μας έρχεται. Ευχόμαστε να μην δημιουργήσει πρόβλημα αλλά εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι . Η πρόληψη και ετοιμότητα είναι λοιπόν τα σημαντικότερα θέματα.  Η εμπειρία έχει δείξει ότι υπάρχει καλός  συντονισμός ,συνεργασία και ετοιμότητα. Συζητήθηκαν θέματα όπως  έργα και δράσεις τις οποίες πρέπει να κάνουμε έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα πυρκαγιάς εμφανιστεί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι η συνεργασία των φορέων μεταξύ τους, η αποσαφήνιση των αρμοδιοτήτων του φορέα σε κάθε δράση. Ο καθένας θα πρέπει να ξέρει το πότε ,που και πως της κάθε δράσης .Είναι πολύ σημαντικό για μένα να γνωρίζει ο καθένας το αντικείμενο του. Απαραίτητη και αναγκαία  επίσης  εκτιμήθηκε η ενημέρωση του κοινού .Όσο καλά κι αν λειτουργήσει  ένας φορέας ή μία υπηρεσία όταν το κοινό δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει σε ανάλογες περιπτώσεις δυσκολεύει τα πράγματα και δεν τα διευκολύνει.»

Η  κ. Νικολάου συνέχισε λέγοντας : ‘Θέλω να ευχαριστήσω από την δική μου πλευρά το τμήμα Πολιτικής Προστασίας για όλη αυτή την διοργάνωση ,τους φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες που βρέθηκαν εδώ και πραγματικά με πολύ ενδιαφέρον και αγωνία αντιμετωπίζουν τα θέματα πυρκαγιάς .Κυρίως όμως θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας. Είμαστε  τυχεροί ως Περιφερειακή Ενότητα. .Δεκαπέντε Εθελοντικές Οργανώσεις ζητούν από εμάς να τους αξιοποιήσουμε. Είναι πάρα πολύ σημαντικό και το κέρδος  απ’ όλη αυτή την σημερινή συνάντηση πιθανόν να είναι κι αυτό. Υπόσχομαι ότι  όσο εξαρτάται από εμένα αυτούς τους ανθρώπους θα τους  αξιοποιήσω διότι αποτελεί μήνυμα προς όλους.. Οφείλουμε όλοι μας πλέον να δώσουμε το δικό μας παρόν σε τέτοιου είδους προκλήσεις .»

 


Συντάκτης Νewsroom 15 Απριλίου, 2011 10:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV