Κοινωνική Εργασία για 2000 ανέργους του Έβρου(video,ήχος)

Συντάκτης Νewsroom 14 Απριλίου, 2011 13:21

Κοινωνική Εργασία για 2000 ανέργους του Έβρου(video,ήχος)

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των φορέων της περιοχής

Εισήγηση της κας Παπούλια για το Πρόγραμμα κοινωνικής εργασίας
Το πρόγραμμα “Κοινωνική Εργασία” παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί  σε ανοικτή σύσκεψη από εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας και την υπέυθυνη του προγράμματος κοινωνικής απασχόλησης, Ματούλα Παπούλια, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας όπου φορείς της περιοχής είχαν την δυνατότητα υποβολής ερωτημάτων κατευθείαν στην κα. Παπούλια ώστε να καλυφθούν οι όποιες απορίες και επιφυλάξεις υπάρχουν για το εν λόγο πρόγραμμα . Η παρουσίαση του προγράμματος θα επαναληφθεί σήμερα το απόγευμα και στην Αλεξανδρούπολη στις 17.30 στους χώρους του ΕΒΕΑ Αλεξανδρούπολης.


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης εξήγγειλε την εφαρμογή προγράμματος με τίτλο «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ», στο πλαίσιο του Εθνικού Επιχειρησιακού Σχεδίου 2011 για τη στήριξη της εργασίας.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι η πιλοτική περιφέρεια εφαρμογής του εν λόγω προγράμματος. Για την περιφερειακή ενότητα Έβρου προβλέπεται να καλυφθούν 2.000 θέσεις εργασίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου είπε σχετικά «Πιστεύουμε ότι η συνεργασία των φορέων και η από κοινού διαμόρφωση σχεδίου δράσης για την δημιουργία θέσεων κοινωνικής εργασίας θα αποτελέσει εργαλείο για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την προαγωγή του κοινωνικού συμφέροντos .Θα θέλαμε  όμως αυτό το πρόγραμμα  να λειτουργήσει ανταποδοτικά,  δηλαδή όχι μόνο να δημιουργήσει θέσεις εργασίας αλλά η κοινωνία να καταλάβει ότι γίνεται έργο  στην γειτονιά ,στο πάρκο ,στο σχολείο, στο μουσείο»

 

 

 


Συντάκτης Νewsroom 14 Απριλίου, 2011 13:21

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV