Σύσκεψη με εκπροσώπους εργαζομένων στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας είχε ο Περιφερειάρχης

Συντάκτης Νewsroom 29 Μαΐου, 2013 14:16

Σύσκεψη με εκπροσώπους εργαζομένων στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιάδας είχε ο Περιφερειάρχης

Σήμερα το πρωί, στις 10.30 πμ, στα γραφεία της ΠΕ Έβρου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ Άρη Γιαννακίδη ,με τους εκπροσώπους εργαζομένων στο εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα. Στην σύσκεψη συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης κ Γεωργία Νικολάου Μαυρανεζούλη ,ο Θεματικός Αντιπεριφερειάχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Βαβίας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ Ιωάννης Κανελάκης.

Θέμα της σύσκεψης τα προβλήματα που προκύπτουν με την αγορά των εργοστασίων από εταιρεία ξένων συμφερόντων .Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο εργοστάσιο Ορεστιάδας  κ Μπιμπισίδης Ευάγγελος ,εξέφρασε την αγωνία και τους προβληματισμούς του σχετικά με το μέλλον των παραγωγών ,των εργαζομένων του εργοστασίου, αλλά κι όπως τόνισε το αντίκτυπο που θα έχει το πιθανόν κλείσιμο του εργοστασίου στην οικονομία και ζωή του τόπου αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Τόνισε ότι το εργοστάσιο λειτουργεί από το 1975 και έχει συμβάλλει στην ευημερία της περιοχής πέρα από το άμεσο όφελος των εργαζομένων και των αγροτών κι όσων δραστηριοποιούνται με το προϊόν του εργοστασίου.


Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Περιβάλλοντος στο τέλος της σύσκεψης δήλωσε. «συμπαραστεκόμαστε  στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι η καλλιέργεια της ζάχαρης έχει θρέψει πάρα πολλούς κατοίκους στην περιοχή. Στο δε βόρειο τμήμα  του νομού οι περισσότεροι έχουν κάποια σχέση με το εργοστάσιο ζάχαρης, είτε ως αγρότες , είτε  ως τευτλοεξαγωγείς, ως εποχικοί ή μόνιμοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο. Θεωρούμε ότι ο  δημόσιος χαρακτήρας της ζάχαρης θα πρέπει να παραμείνει και  να εξασφαλισθεί μία συμφέρουσα και λειτουργική βιομηχανία ζάχαρης. Σε περίπτωση δε πώλησης του εργοστασίου καλείται η κυβέρνηση να απαντήσει στο πως θα διασφαλισθεί  το μη κλείσιμο του εργοστασίου της Ορεστιάδας και  το εργασιακό μέλλον των εργαζομένων»

 


Συντάκτης Νewsroom 29 Μαΐου, 2013 14:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV