Ολοκληρώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες του Πανελληνίου Συνεδρίου των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Συντάκτης Νewsroom 29 Μαΐου, 2013 14:13

Ολοκληρώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες του Πανελληνίου Συνεδρίου των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας

Ολοκληρώθηκαν στην Αλεξανδρούπολη οι εργασίες του Πανελληνίου Συνεδρίου των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΚ) Περιφερειακών Αερολιμένων με θέμα: «Η συμβολή του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην οικονομική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας και τη συνεργασία του Δήμου Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Περιφερειακή Ενότητα Έβρου).

Στο συνέδριο συμμετείχαν συνολικά περισσότεροι από 130 σύνεδροι και εισηγητές και ειδικότερα Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, στελέχη διαφόρων αεροπορικών οργανισμών, στελέχη της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και απλοί πολίτες της περιοχής της Θράκης.


Τις εργασίες του συνεδρίου παρακολούθησαν ο Βουλευτής Έβρου και πρώην Υπουργός Εσωτερικών κ. Γεώργιος Ντόλιος, ο Ευρωβουλευτής της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού κ. Σπύρος Δανέλλης, η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κα Γεωργία Νικολάου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστος Γερακόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης κ. Παναγιώτης Αδαμίδης, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αερολιμένων (Δ3) κα Ζωή Δρογώση,  η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αεροπορικής Εκμετάλλευσης (Δ1) κα Λίλιαν Δελούκα, ο Αερολιμενάρχης Αλεξανδρούπολης κ. Θεόδωρος Αρμουτίδης και η Αερολιμενάρχης Καβάλας κα Μαρία Κατσάνη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κα Γεωργία Νικολάου αναφέρθηκε στα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής: διπλή περιφερειακότητα – γεωστρατηγική θέση,  συνδυασμένες μεταφορές, φυσικοί πόροι, προϊόντα, Μυθολογία, Ιστορία, πολιτισμός, υποδομές ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων κλπ., στο ρόλο των μεταφορών στην οικονομία, στον τουρισμό και στην ανάπτυξη του τόπου και τόνισε ότι  οι τοπικοί θεσμικοί φορείς και οι Πολίτες δικαιούνται αλλά και υποχρεούνται να έχουν λόγο και άποψη για τις πολιτικές που διαμορφώνονται σχετικά με τη διαχείριση και την ανάπτυξη των αεροδρομίων που βρίσκονται στην περιφέρεια.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ) κ. Σπύρος Ρολάκης επισήμανε στην ομιλία του ότι το Eurocontrol αναγνώρισε το έργο των Ελλήνων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας που επέτυχαν  δραστική μείωση των καθυστερήσεων των πτήσεων για το έτος 2012 καθώς επίσης την καθοριστική συμβολή των υπηρεσιών ΕΕΚ στην οικονομική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος ιδιαίτερα σε περιφερειακά αεροδρόμια όπου το ειδικό βάρος των αεροδρομίων ως υποδομών ανάπτυξης είναι μεγάλο.

Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν περισσότερες από είκοσι εισηγήσεις με θέματα:

  • ποιότητας και της ασφάλειας των υπηρεσιών ΕΚ,
  • επιχειρησιακά και λειτουργικά,
  • συνεργασία με τους αεροπορικούς οργανισμούς,
  • προστασίας του περιβάλλοντος,
  • οικονομικής αποδοτικότητας και
  • περιφερειακής ανάπτυξης και ιδιωτικοποιήσεων αερολιμένων.

Οργανωτικά το συνέδριο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία και οι σύνεδροι επισήμαναν την τουριστική και αεροπορική παιδεία και κουλτούρα που διαθέτουν τόσο οι πολίτες όσο και τα στελέχη και οι επιχειρηματίες της Περιοχής της Αλεξανδρούπολης και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Συντάκτης Νewsroom 29 Μαΐου, 2013 14:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV