Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες

Συντάκτης Νewsroom 6 Μαΐου, 2012 14:19

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν στην ενδοχώρα δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (5-5-2012) το πρωί, σε αγροτική περιοχή της Αλεξανδρούπολης και στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 31 και 22 ετών και ένας 26χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ιράν, οι οποίοι προωθούσαν στην ενδοχώρα, δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες.


Αναλυτικότερα, περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, εντόπισαν στην αγροτική περιοχή των Λαγυνών – Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) διακινητές να καθοδηγούν πεζή, μία ομάδα δεκατριών (13) μη νόμιμων μεταναστών. Σε σημείο όπου σταμάτησε την πορεία της η ομάδα, προσέγγισε ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με γερμανικές πινακίδες, όπου επιβιβάστηκαν δώδεκα (12) μη νόμιμοι μετανάστες και ακολούθως ο οδηγός του αναχώρησε με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη.

Σε σήμα στάσης, που έκαναν οι αστυνομικοί στον οδηγό του παραπάνω οχήματος, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε αναπτύσσοντας ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Στην επιχείρηση ακινητοποίησης του οχήματος που ακολούθησε, συνέδραμαν άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, καθώς επίσης και περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα, στην Κομοτηνή, να ακινητοποιηθεί το όχημα και να συλληφθεί ο 22χρονος οδηγός του.

Παράλληλα, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, εντόπισαν τους τρεις (3) διακινητές – καθοδηγητές, μαζί με ένα (1) μη νόμιμο μετανάστη και κατά την επιχείρηση σύλληψής τους, οι διακινητές τράπηκαν σε φυγή, πλην όμως, λίγο αργότερα εντοπίσθηκαν οι δύο από αυτούς και συνελήφθησαν, ενώ ο τρίτος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο είχε δηλωθεί κλοπή την 1-5-2012 στο Τμήμα Ασφάλειας Κυψέλης στην Αθήνα.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης.

 


Συντάκτης Νewsroom 6 Μαΐου, 2012 14:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV