Σε επόμενη συνδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η ιδιωτικοποίηση του νερού

Συντάκτης Νewsroom 7 Ιουνίου, 2013 06:50

Σε επόμενη συνδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η ιδιωτικοποίηση του νερού

Σε επόμενη συνδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα συζητηθεί το θέμα για το νερό και την ιδιωτικοποίησή του λόγω της σημασίας του, μετά την κατάθεση σχετικού ψηφίσματος από την κα Αικατερίνη Γεροστεργίου, περιφερειακή σύμβουλο με τον συνδυασμό Οικολογια Αλληλεγγύη.

Το κείμενο του Ψηφίσματος της Οικολογίας Αλληλεγγύης για την ιδιωτικοποίηση του νερού έχει ως εξής:


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος -5 Ιουνίου- το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης πιστεύει και στηρίζει την υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών και συγκεκριμένα του νερού.

Πιστεύουμε ότι το νερό είναι αδιαπραγμάτευτο δημόσιο αγαθό, απολύτως απαραίτητο για την ίδια τη ζωή και τη συνέχισή της, στο οποίο πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης και δεν πρέπει να αποτελεί πηγή κέρδους.

Η σχεδιαζόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, όπως έχει αποδειχτεί από τη διεθνή εμπειρία, θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της τιμής του, αλλά και στην επιδείνωση της ποιότητάς του.

Συμπαρατασσόμαστε με τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς που αγωνίζονται για να βγουν από τον κατάλογο των προς ιδιωτικοποίηση δημοσίων περιουσιακών στοιχείων οι δύο μεγάλες εταιρείες ύδρευσης της χώρας, η ΕΥΔΑΠ και η ΕΥΑΘ, καθώς αύριο θα είναι η σειρά των ΔΕΥΑ των Περιφερειακών μας Ενοτήτων να ιδιωτικοποιηθούν.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας να υπογράψουν το κείμενο της καμπάνιας της “Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών για το νερό“, το οποίο καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει νομοθεσία που υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα της πρόσβασης στο νερό και στην αποχέτευση, ένα ανθρώπινο δικαίωμα που αναγνωρίζεται από τον ΟΗΕ, να προωθήσει την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης ως βασικών δημόσιων υπηρεσιών για όλους και τέλος να απαγορεύσει την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδατος. (Το κείμενο προς υπογραφή είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα: http://www.right2water.eu/el και το έχουν ήδη υπογράψει 1.448.627 Ευρωπαίοι πολίτες).


Συντάκτης Νewsroom 7 Ιουνίου, 2013 06:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV