Ομόφωνο ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για την άρση της διακοπής των συντάξεων των ομογενών παλιννοστούντων

Συντάκτης Νewsroom 7 Ιουνίου, 2013 06:53

Ομόφωνο ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για την άρση της διακοπής των συντάξεων των ομογενών παλιννοστούντων

Η παράταξη της Περιφερειακής Αναγέννησης, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της  5ηςΙουνίου 2013, έφερε προς ψήφιση ψήφισμα άρσης της πλήρους διακοπής συντάξεων των υπερηλίκων παλιννοστούντων Ελληνοποντίων που δεν συμπλήρωσαν 20ετία στη Χώρα , τις αναγκαίες διορθώσεις για τις περιπτώσεις καταστρατήγησης. Η θέση της ότι η διακοπή των πενιχρών αυτών βοηθημάτων σε υπερήλικες οδηγεί τουλάχιστον σε εξαθλίωση τους.  Το σχέδιο ψηφίσματος που έγινε ομόφωνα αποδεκτό έχει ως εξής:

“Ψήφισμα


(Για την άρση της διακοπής των συντάξεων των ομογενών παλιννοστούντων)

Εισπράττουμε καθημερινά όχι μόνο τις αντιδράσεις των ομογενών παλιννοστησάντων αλλά και την πίκρα της συντριβής της περηφάνιας τους για τη διακοπή της πενιχρής σύνταξης που ελάμβαναν, εφόσον δεν συμπλήρωσαν 20ετία.
Αντιλαμβανόμενοι τη δεινή θέση στην οποία περιέρχονται, όντας υπερήλικες και σε περιβάλλον ανεργίας , τη φτώχεια και την ορατή εξαθλίωση, διερωτόμαστε πώς θα επιβιώσουν.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνα:
Θεωρεί, ότι πέραν  των απαιτουμένων διορθώσεων σε περιπτώσεις καταστρατηγήσεων και καταχρήσεως των όρων χορήγησης , όπως πρόσκαιρης μόνον παραμονής στη Χώρα, το μέτρο είναι άδικο με σοβαρές κοινωνικές προεκτάσεις και όχι μόνον.

Ζητά την αποκατάσταση του δικαιώματος ελάχιστης αξιοπρεπούς διαβιώσεις των ομογενών , της πενιχρής σύνταξης , της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και άρσης αρνητικής ισοπεδωτικής μεταχείρισης που επέφερε ο νόμος 4093/2012.”


Συντάκτης Νewsroom 7 Ιουνίου, 2013 06:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV