Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζει το αντιρατσιστικό – μεταναστευτικό φεστιβάλ Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 27 Σεπτεμβρίου, 2012 15:22

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζει το αντιρατσιστικό – μεταναστευτικό φεστιβάλ Ορεστιάδας

Η οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος  φέρνει στην επιφάνεια φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις, με ξεκάθαρο σκοπό την διάσπαση του λαϊκου κινήματος. Οι φασιστικές ομάδες, μέσω της ρητορικής του μίσους, προσβλέπουν στον αποπροσανατολισμό του κόσμου της εργασίας από τους πραγματικούς ενόχους της εξαθλίωσης του.


Στοχοποιούν τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες (π.χ. μετανάστες) βαφτίζοντας τους υπαίτιους της κρίσης, ενώ ταυτόχρονα κάνουν πλάτες στο μεγάλο κεφάλαιο και τους τραπεζίτες.
Είναι λοιπόν ανάγκη να υπάρξει άμεση οργάνωση και ανάπτυξη πολιτικής δράσης ενάντια στη εξάπλωση φασιστικών/ρατσιστικών αντιλήψεων και πρακτικών, που αρχίζουν και κάνουν την εμφάνιση τους στην περιοχή μας όσο και στην ευρύτερη Θράκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και οι ΝΕΟΙ/ΝΕΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ χαιρετίζουν και υποστηρίζουν θερμά την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αντιφασιστικού/ μεταναστευτικού φεστιβάλ στην Ορεστιάδα. Καλούμε τους πολίτες του βορείου Έβρου να την ενισχύσουν με την παρουσία τους,  να δώσουν μήνυμα αλληλεγγύης στους μετανάστες και μια ηχηρή απάντηση στον νεοφασισμό που κάποιοι επιχειρούν να εισάγουν στην ελληνική κοινωνία

 

ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Έβρου

ΝΕΟΙ/ΝΕΕΣ ΣΥΡΙΖΑ

 


Συντάκτης Νewsroom 27 Σεπτεμβρίου, 2012 15:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV