Ολοκληρώθηκε η Γιορτή Παιδικού Βιβλίου στις Φέρες

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2010 14:48

Με  ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις Φέρες  και στον προαύλιο χώρο της Παναγίας Κοσμοσώτειρας η  διήμερη Γιορτή Παιδικού Βιβλίου  το Σάββατο και την Κυριακή 30 Μαίου.

Η πραγματικά προτότυπη  αυτή ιδέα ήταν μια πρωτοβουλία του  Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φερών που έτυχε της αμέριστης συμπαράστασης του Δήμου Φερών αλλά και της Υπερνομαρχίας Ροδόπης -Έβρου . Στόχος του συλλόγου ήταν η επαφή των παιδιών με το βιβλίο και η προώθηση της ανάγνωσης ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου η κυριαρχία της τηλεόρασης και της ψηφιακής ταχνολογίας αφήνει το βιβλίο εγκαταλελειμένο και σκονισμένο στα ράφια των βιβλιοθηκών.


Ο χρόνος και ο τόπος της εκδήλωσης δεν είχαν επιλεγεί τυχαία. Η 29η Μαίου,η επέτειος της Αλώσεως της Πόλης επιλέχθηκε σκόπιμα να τιμηθεί μέσα από μια εκδήλωση για το βιβλίο και το παιδί σε ένα από τα σπουδαιότερα Βυζαντινά Μνημεία του Ελληνισμού: την Παναγία Κοσμοσώτειρα.Μία συμβολική σύνδεση του πνεύματος και της ιστορικής μας συνέχειας με το μέλλον του τόπου, τα παιδιά μας!

Μεγάλοι εκδοτικοί  οίκοι, πάνω από 500 τίτλοι παιδικών βιβλίων, γωνιές δραστηριοτήτων για τους μικρούς  αναγνώστες και ένας εκπληκτικά επιμελημένος μπουφές συνέθεσαν μια πραγματικά…Βιβλική  Γιορτή!! Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης  δύο Φεριώτισσες, ανερχόμενες συγγραφείς στο χώρο του παιδικού βιβλίου, τιμήθηκαν για την συγγραφική τους δράση: Η κα Καραίσκου Χρυσάνθη, εκ/κος στην Α/θμια εκπαίδευση και η κα Καπούτση Σύρμω, φιλόλογος,εκ/κος επίσης της Β/θμιας εκ/σης. Οι δύο συγγραφείς,το έργο των οποίων γνώρισαν τα παιδιά μέσα από τις εκδόσεις «Διάπλαση», συνομίλησαν με τους μικρούς μας φίλους και υπέγραψαν τα βιβλία τους.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Φερών, κος Ούστογλου και ο Δ/ντης της Α/θμιας Εκ/σης Ν.Έβρου,  κος Ταρτανής  που τίμησε με την  παρουσία του την εκδήλωση.Χαιρετιστήριο μήνυμα απέστειλε ο Σχολικός Σύμβουλος Δασκάλων της 3ης Περιφέρειας της Α’θμιας Εκ/σης κος Χ.Αλεξόπουλος αλλά και ο Υφυπουργός Εσωτερικών και βουλευτής του Νομού κος Γ.Ντόλιος.

Τα έσοδα της  εκδήλωσης θα διατεθούν για την  αναδιοργάνωση της βιβλιοθήκης του σχολείου ενώ τα μέλη του Συλλόγου, μετά την επιτυχία της εκδήλωσης, δήλωσαν ότι η διήμερη Γιορτή Παιδικού Βιβλίου θα αποτελεί θεσμό στο εξής στις Φέρες που θα σηματοδοτεί  το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Οι  εκδηλώσεις του Συλλόγου θα ολοκληρωθούν με την παράσταση «Ειρήνη» του Αροιστοφάνη που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου  ώρα 8 μ.μ. στο ανοιχτό αμφιθέατρο της πόλης των Φερών.


Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2010 14:48

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV