Γαλάζια Σημαία Σε 2 Παραλίες Του Έβρου

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2010 16:59

Γαλάζια Σημαία Σε 2 Παραλίες Του Έβρου

Δύο μόνο παραλίες του Έβρου βραβεύτηκαν με την “Γαλάζια Σημαία” ,χαρακτηριστικο που κάνει μια παραλία άξια κολύμβησης και όχι μόνο!!!



Οι παραλίες που επάξια κέρδισαν την “Γαλάζια Σημαία” είναι η Κυανή Ακτή και η Δημοτική Πλάζ του Δήμου Αλεξανδρούπολης,και οι δύο παραλιές ανήκουν στο Δήμο Αλεξανδρούπολης ενώ αίσθηση κάνει το γεγονός ότι καμία παραλία του Δήμου Σαμοθράκης δεν χαρακτηρίστηκε από την “Γαλάζια Σημαία”.

Τελος ο γειτονικός νομός Ροδόπης και συγκεκριμένα ο Δήμος Αιγείρου φέτος θα έχει τρείς παραλίες χαρακτηρισμένες με την “Γαλάζια Σημαία”,οι δύο μάλιστα είναι στο Φανάρι(camping & δημοτική) ενώ η τρίτη είναι η Αρωγή

Kριτήρια για την απονομή της Γαλάζιας Σημαίας.

  • Περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση.
    Οι ακτές θα πρέπει να παρέχουν πληροφορίες και οδηγίες όσον αφορά τον παράκτιο χώρο και την διατήρηση καθαρότητας αυτού, καθώς και την ενημέρωση για περιοχές με ευαίσθητο φυσικό περιβάλλον. Επίσης θα πρέπει κάθε ακτή να πληροφορεί το κοινό της για την ποιότητα του νερού και να διαθέτει πίνακα ανακοινώσεων με το Διεθνές Πρόγραμμα «Γαλάζιες Σημαίες». Ποιότητα νερών κολύμβησης.
    Ένα πολύ σημαντικό κριτήριο που απαγορεύει τη ρίψη βιομηχανικών λυμάτων στις ακτές και ελέγχει την ποιότητα των υδάτων με δειγματοληπτικές μετρήσεις.
  • Περιβαλλοντική Διαχείριση
    Ένα κριτήριο που προβλέπει την οργάνωση και τη συντήρηση της ακτής θέτοντας όρους όπως συστηματικός καθαρισμός της ακτής από σκουπίδια και κάθε είδους λύματα, ικανοπιοιτικός αριθμός κάδων αποριμμάτων, δυνατότητα ανακυκλώσιμων υλικών, καθαρές τουαλέτες – αποδητήρια και κάθε άλλου είδους εγκατάσταση, απαγόρευση οχημάτων και μοτοποδηλάτων για την ασφάλεια των λουόμενων, απαγόρευση ελεύθερου camping, επίβλεψη κατοικίδιων ζώων αλλά και συντήρηση των κτιρίων και γενικότερα του εξοπλισμού της ακτής.
  • Πρώτες βοήθειες, ναυαγοσώστες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις.
    Με βάση αυτό το κριτήριο οι ακτές πρέπει να διαθέτουν έμπειρους και εκπεδευμένους ναυαγοσώστες και ότι έχει να κάνει με την ασφάλεια των κολυμβητών, όπως επίσης και εγκαταστάσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες για την ασφαλή προσέλευση και παραμονή τους στην παραλία.

Συντάκτης Νewsroom 1 Ιουνίου, 2010 16:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV