Εισακτέοι 2024: Πόσοι νέοι φοιτητές αναμένονται σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Μαΐου, 2024 10:25

Εισακτέοι 2024: Πόσοι νέοι φοιτητές αναμένονται σε Ορεστιάδα και Διδυμότειχο

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του αριθμού εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, ο συνολικός αριθμός των εισακτέων για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα ανέλθει σε 68.851, έναντι 68.574 θέσεων που ανήλθαν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024.

Αναφορικά με τα τμήματα του Βορείου Έβρου, οι θέσεις στα τμήματα της Ορεστιάδας αυξήθηκαν κατά δύο ανά τμήμα σε σχέση με πέρσι. Αναλυτικότερα, για το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης ο αριθμός των εισακτέων για το 2024 είναι 202 ενώ την περσινή χρονιά ο αριθμός των εισακτέων ήταν 200. Το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων θα δεχτεί φέτος 182 εισακτέους, επίσης 2 περισσότερους από ότι το 2023 που ο αριθμός εισακτέων για το τμήμα ήταν 180.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν συνολικά 384 νέους φοιτητές, θα υποδεχτούν την νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2024-2025 τα δύο τμήματα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης που έχουν την έδρα τους στην Ορεστιάδα.

Από την άλλη το Διδυμότειχο θα υποδεχτεί για τελευταία φορά τους φοιτητές της – ενταγμένης πλέον στο Δημοκρίτειο – Νοσηλευτικής, με τον αριθμό των εισακτέων να παραμένει για φέτος αμετάβλητος στους 128. Από την άλλη οι πρώτοι 100 φοιτητές του νέου τμήματος Ψυχολογίας αναμένονται επίσης την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά. Με αυτά τα δεδομένα, 228 συνολικά φοιτητές είναι έτοιμο να υποδεχτεί το Διδυμότειχο ως πλέον επίσημη πέμπτη έδρα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Πλέον μένει να διαπιστώσουμε πόσοι τελικά φοιτητές θα επιλέξουν τα τμήματα του Δημοκριτείου πανεπιστημίου Θράκης που εδράζονται στον Βόρειο Έβρο και να ευχηθούμε το Διδυμότειχο με το νέο τμήμα του να κερδίσει το “στοίχημα” καθώς το δυναμικό κάθε τμήματος κρίνεται σε τεράστιο βαθμό από τους εισακτέους αλλά και το συνολικό αριθμό ενεργών σπουδαστών. “Θα βρουν ανθρωπιά, θα βρουν επιστήμη” όσοι επιλέξουν το νεότερο Τμήμα Ψυχολογίας της χώρας – “ένα διαμάντι στα χέρια μας” – όπως δήλωσε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Πρόεδρος του νεοϊδρυθέντος Τμήματος, Καθηγητής Γνωστικής Ψυχολογίας του ΔΠΘ, αλλά και Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, Νίκος Μακρής (δείτε αναλυτικά ΕΔΩ).


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Μαΐου, 2024 10:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV