Εγκαινιάστηκε το τμήμα Θουρίου-Χειμωνίου του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού

Συντάκτης Νewsroom 19 Οκτωβρίου, 2010 10:49

Εγκαινιάστηκε το τμήμα Θουρίου-Χειμωνίου του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού

“Δεν τηρήθηκαν βέβαια οι συμβατικές ημερομηνίες, όμως για πρώτη φορά μπορούμε να είμαστε βέβαιοι και αισιόδοξοι, ότι ο κάθετος αυτός άξονας των 124 χλμ., ζωτικής σημασίας, τόσο για την οδική ασφάλεια, αλλά και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης των περισσότερων τμημάτων, αλλά και της δημοπράτησης του τελευταίου τμήματος από το Αρδάνιο μέχρι τη Μάνδρα,” δήλωσε ο Υφυπυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος παραβρέθηκε χθες το μεσημέρι στην παράδοση σε χρήση του τμήματος «Παράκαμψη Θουρίου-Χειμωνίου», της οδού Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας, του Κάθετου Άξονα «Αρδάνιο-Ορμένιο-Σύνορα».


Από τα 124 χλμ του Κάθετου Άξονα Ε80 της Εγνατίας Οδού, «Αρδάνιο-Ορμένιο-Σύνορα» και με την παράδοση του τμήματος «Παράκαμψη Θουρίου-Χειμωνίου», ολοκληρώνεται το τελευταίο οδικό τμήμα από το Διδυμότειχο έως τα σύνορα, συνολικού μήκους 72 χλμ. που έχει κατασκευάσει και αποδώσει σε κυκλοφορία σταδιακά η «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού, ο οποίος επικαλέστηκε, όσα είπε ο νωρίτερα ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ,  κ. Μουρατίδης, “μέσα στο καλοκαίρι του 2011, μετά από δύο παρατάσεις, θα δοθεί στην κυκλοφορία και το σημαντικό τμήμα από τη Μάνδρα μέχρι τους Ψαθάδες”.

Ομιλία Υφυπουργού για τα εγκαίνια του τμήματος Θουρίου-Χειμωνίου του κάθετου άξονα

Δηλώσεις Πρ. Εγνατίας Οδού, κ. Μουρατίδη


Συντάκτης Νewsroom 19 Οκτωβρίου, 2010 10:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV