Βουλγαρία για βενζίνη στοπ: Οχυρώνει τα ελληνικά σύνορα ο υφυπουργός οικονομικών Κουσελάς

Συντάκτης Νewsroom 6 Απριλίου, 2011 10:29

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, θα συναντηθεί σήμερα , Τετάρτη 6 Απριλίου, στις 12:30 το μεσημέρι, με τους Προϊσταμένους των ΔΟΥ, των Τελωνείων και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αλεξανδρούπολης.


Αντικείμενο της σύσκεψης είναι ο προγραμματισμός και η εντατικοποίηση των ελέγχων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Νωρίτερα στις 10 π.μ. ο  Δημήτρης Κουσελάς επισκέφτηκε το συνοριακό Τελωνείο των Κήπων, που αποτελεί την κύρια πηγή εισόδου και εξόδου με τη γείτονα Τουρκία, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει την αναβάθμιση των ελέγχων σε όλες τις πύλες εισόδου – εξόδου της χώρας μας.

Ο κ. Κουσελάς αναμένεται να δώσει εντολές στις περιφερειακές διευθύνσειςτου ΣΔΟΕ και τις τελωνειακές αρχές για διαρκείς ελέγχους επί 24ωρου μεστόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και κυρίως της παράνομης διακίνησης υγρών καυσίμων.

Οι εν λόγω έλεγχοι θα καλύπτουν όλο το κύκλωμα των ενεργειακών προϊόντων (παραγωγή, αποθήκευση, διακίνηση, εμπορία, διάθεση και χρήση στην κατανάλωση) και θα εστιάζουν στις παράνομες μεταφορές μέσω του συνοριακού σταθμού Ορμενίου.

Στο ίδιο πλαίσιο στην παραμεθόριο με τη Βουλγαρία θα αναπτυχθεί επιχειρησιακό σχέδιο ελέγχου βυτιοφόρων οχημάτων και ελέγχου μεταφοράς καυσίμων από επιτηδευματίες και ιδιώτες σε κάθε είδους δοχεία, από και προς τη Βουλγαρία.

Ακόμη θα δοθούν οδηγίες προς τα τελωνεία να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, επί 24ωρης βάσης και με αιφνιδιαστικό χαρακτήρα, των βυτιοφόρων φορτηγών αυτοκινήτων που εισέρχονται και εξέρχονται από και προςτη Βουλγαρία, την Αλβανία, τη FYROM και την Τουρκία, τόσο κατά την έξοδο από τη χώρα μας προκειμένου να διαπιστώνεται ότι εξέρχεται των συνόρων η διαλαμβανόμενη στο συνοδευτικό παραστατικό ποσότητα, όσο και κατά την είσοδο στη χώρα μας για να διαπιστώνεται εάν είναι έμφορτα ή κενά φορτίου.

Στα βυτιοφόρα φορτηγά αυτοκίνητα που δηλώνονται κενά φορτίου, το ποσοστό των ελέγχων που θα διενεργούντα τελωνεία εισόδου-εξόδου από τη χώρα, θα πρέπει να ανέρχεται στο 100%.

Πηγές: Υπουργείο Οικονομικών, Newsroom Δ Ο Λ

 


Συντάκτης Νewsroom 6 Απριλίου, 2011 10:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV