Το Διδυμότειχο γιορτάζει!

Συντάκτης news 12 Μαΐου, 2010 12:11

Με την μεγαλοπρέπεια που  αρμόζει στην πόλη, ο Δήμος Διδυμοτείχου διοργανώνει κοινές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια  και την Πεντηκοστή  το χρονικό διάστημα από 15 μέχρι 23 Μαΐου 2010.

Μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, από συναυλίες του Μανώλη Λιδάκη, των αδελφών Ελένης και Σουζάνας Βουγιουκλή, της rock μπάντας από το Λονδίνο που απαρτίζεται από παιδιά της περιοχής μας, βραδιές όπερας, βυζαντινής μουσικής, λόγου και τέχνης βιβλιοπαρουσιάσεις, παραδοσιακές βραδιές και το καθιερωμένο πλέον μεγάλο πανηγύρι της Πεντηκοστής με την συνάντηση θεσμό των Γκαϊντατζήδων  από πολλές περιοχές της Ελλάδας απαρτίζουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα διεξαχθούν σε υπαίθριους και κλειστούς χώρους της πόλης των κάστρων.


Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος της πόλης κ.Χρήστος Τοκαμάνης αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο ελεύθερος και ανυπότακτος λαός της Θράκης, του Διδυμοτείχου, γιορτάζει φέτος, με τιμή και υπερηφάνεια τα χρόνια που πέρασαν από την απελευθέρωσή του.

Με κλονισμένες αντοχές από τα όσα του συμβαίνουν, βρίσκει την ευκαιρία να θυμηθεί, να διδαχθεί, αλλά και να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους έδωσαν ψυχή, σώμα και ιδανικά για την αγάπη τους στα ιερά μας χώματα που ευτυχώς ακόμη μαχόμαστε για αυτά.»

Την  διοργάνωση των εκδηλώσεων έχει  το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Διδυμοτείχου.


Συντάκτης news 12 Μαΐου, 2010 12:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV