Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ορεστιάδας – Συγκροτήθηκε σε Σώμα και μεταφέρει μηνύματα ελπίδας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 3 Φεβρουαρίου, 2023 14:13
Swiss Approval

Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Ορεστιάδας – Συγκροτήθηκε σε Σώμα και μεταφέρει μηνύματα ελπίδας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης (31.01.2023) εγκρίθηκε η σύνθεση του νεοσύστατου “Δημοτικού Συμβουλίου Νέων” Ορεστιάδας, και το βράδυ της Τετάρτης (01.02.2023) έγινε η πρώτη επίσημη συνεδρίαση για την ανάδειξη του Προεδρείου. Συγκροτήθηκε, έτσι, σε Σώμα, έχει θεσμικό ρόλο, αφού είναι θεσμοθετημένο όργανο από το Υπουργείο Παιδείας, και αποτελεί μόλις το 8ο Δημοτικό Συμβούλιο Νέων που λειτουργεί σήμερα στη χώρα. Από τη συνεδρίαση της Τετάρτης, παρουσία 23 από τους 33 συμβούλους και καλύπτοντας τα προβλεπόμενα 2/3 του σώματος έγινε η εκλογική διαδικασία και προέκυψαν:

– Πρόεδρος: Μουταφίδης Χρήστος
– Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Γραμμενίδης
– Γραμματέας Α΄: Γεροπασχάλη Μαρίνα
– Γραμματέας Β΄: Σταρίδου Ελένη
και τα υπόλοιπα 29 άτομα ως Μέλη:
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΙΣΙΔΩΡΑ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΖΗΚΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΙΣΑΡΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΑΠΟΥΣΟΥΖΗ ΙΩΑΝΝΑ
ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΟΣ
ΚΟΦΚΕΛΗ ΧΡΥΣΑ
ΛΑΥΚΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΛΑΥΚΙΔΟΥ ΑΝΝΑ
ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΜΑΚΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΡΑΣΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΗΛΩΣΑ ΙΩΑΝΝΑ ΡΑΦΑΕΛΑ
ΜΟΥΜΤΖΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΜΠΑΡΜΠΟΥΔΗ ΒΑΓΙΑ-ΜΑΡΙΑ
ΜΠΙΜΠΟΥΔΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΛΟΥΜΠΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΑΡΔΑΝΗ ΑΝΝΑ- ΝΕΚΤΑΡΙΑ
ΣΤΥΦΟΥΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΣΑΓΚΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΤΣΑΜΑΔΗ ΜΑΡΚΕΛΛΑ
ΤΣΙΑΚΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΤΣΙΑΚΑ ΝΙΚΟΛΕΤΑ
ΤΣΙΑΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΟΥ ΜΕΝΕΞΙΑ-ΞΕΝΗ
ΧΡΟΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Swiss Approval

Καλεσμένοι στο studio του Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο, για μια πρώτη γνωριμία με το νέο αυτό θεσμό, ο Πρόεδρος Χρήστος Μουταφίδης, η Γραμματέας Α΄ Μαρίνα Γεροπασχάλη και η Γραμματέας Β΄ Ελένη Σταρίδου, περιέγραψαν τον τρόπο λειτουργίας και τους στόχους του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων, κυρίως όμως μετέφεραν ελπιδοφόρα μηνύματα για το ρόλο που θα διαδραματίσουν – εθελοντικά πάντα – στο άμεσο μέλλον.

Απάντησαν βέβαια και στις φωνές που λένε πως ο θεσμός αυτός είναι παρωχημένος, δοκιμασμένος και έχει αποτύχει στο παρελθόν, και η θέση τους είναι κατηγορηματική: “Αν για κάτι που ξεκινάνε οι νέοι, ακούμε από τώρα μηνύματα ότι δεν θα πετύχει, δεν είναι καθόλου σωστό αυτό. Στο χέρι μας είναι να πετύχουμε και αν δείτε τον ενθουσιασμό, τη διάθεση, τις ιδέες και τις προτάσεις που συζητάμε, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι αναλαμβάνουμε το βάρος της ευθύνης“. Από την άλλη, σχολιάζοντας πως η εμπειρία από τα άλλα 7 Συμβούλια που λειτουργούν στη χώρα έχει δείξει ότι κάποια έχουν επηρεαστεί από υφιστάμενες πολιτικές, τονίζουν: “Αφού είμαστε το νεώτερο Συμβούλιο Νέων και εντελώς ανεξάρτητο από τις πολιτικές και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, έχουμε όλες τις δυνατότητες να πρωτοπορήσουμε και να κάνουμε τη διαφορά“.

Ακούστε (και δείτε) αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 3 Φεβρουαρίου, 2023 14:13

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV