Καλύτερες εργασιακές συνθήκες διεκδικούν οι σχολικές καθαρίστριες της Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Φεβρουάριος 13, 2018 13:07

Καλύτερες εργασιακές συνθήκες διεκδικούν οι σχολικές καθαρίστριες της Ορεστιάδας

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν εχθές, Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στην Ορεστιάδα, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, τα μέλη του Σωματείου Καθαριστριών Ορεστιάδας.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε με αφορμή την χθεσινή Πανελλαδική 24ωρη απεργία που πραγματοποίησαν οι σχολικές καθαρίστριες διεκδικώντας καλύτερες εργασιακές συνθήκες καθώς, όπως περιέγραφαν, ζουν έναν εργασιακό μεσαίωνα με πενιχρές αμοιβές.

Αρχικά τον λόγο πήρε η κ. Ειρήνη Κατίρη, Πρόεδρος των Σχολικών Καθαριστριών Ορεστιάδας η οποία ανέφερε τα προβλήματα του κλάδου όπως την καθυστέρηση ανανέωσης των συμβάσεων, την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων και τα προβλήματα με την χορήγηση ακόμα και αναρρωτικών αδειών.

Στην συνέχεια μίλησε η κ. Ιωάννα Τσιαμπαζίδου, μέλος του σωματείου καθαριστριών σχολείων Ορεστιάδας και έπειτα τον λόγο πήρε ο κ. Πέτρος Χασανίδης, πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ορεστιάδας ο οποίος αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές καθαρίστριες είπε χαρακτηριστικά: “δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι στα σχολεία αυτά πάνε τα παιδιά μας. Η καθαριότητα και η υγεία των παιδιών μας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την δουλειά που κάνουν αυτές οι γυναίκες” τονίζοντας την μεγάλη ευθύνη που ενέχει το επάγγελμα και πόσο δυσκολότερο γίνεται με τις κακές εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον κλάδο.

Κύριες διεκδικήσεις των μελών του κλάδου είναι η μόνιμη και σταθερή εργασία, η πληρωμή των δεδουλευμένων και οι ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις.

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Φεβρουάριος 13, 2018 13:07

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter