Έρχονται εξελίξεις για την ΕΒΖ και το ζαχαρουργείο Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom 23 Σεπτεμβρίου, 2019 16:59

Έρχονται εξελίξεις για την ΕΒΖ και το ζαχαρουργείο Ορεστιάδας

Μεταβατική λύση που θα επιτρέψει, κατ’ αρχάς, να μην… πάει στράφι η φετινή τευτλοπαραγωγή και, κατά δεύτερον, να διατηρηθεί στη ζωή η καλλιέργεια για όσο διάστημα κρατήσει το πρόγραμμα εξυγίανσης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης αναζητούν τις τελευταίες μέρες στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το σχέδιο που έχει πέσει στο τραπέζι προβλέπει την ενοικίαση του εργοστασίου στο Πλατύ Ημαθίας σε Έλληνα ή ξένο ενδιαφερόμενο, ο οποίος θα αναλάβει να «τρέξει» τη φετινή καμπάνια, αποσοβώντας τα χειρότερα για τους παραγωγούς.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σημερινό δημοσίευμα του Γιάννη Τσατσάκη στο ypaithros.gr  ενώ αντίστοιχη ήταν και η σχετική ενημέρωση που έδωσε στο Ράδιο Έβρος ο Δήμαρχος Ορεστιάδας κ. Μαυρίδης ο οποίος επιβεβαίωσε τις φήμες περί κινητικότητας γύρω από αυτό το θέμα και σημείωσε πως έρχονται θετικές εξελίξεις το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μαυρίδης έχει μιλήσει με τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος του είπε πως ασχολείται με το θέμα και πως είναι πιθανή η επίσκεψη του το επόμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή με επίκεντρο της επίσκεψης του το Εργαστάσιο Ζαχάρεως


Συντάκτης Νewsroom 23 Σεπτεμβρίου, 2019 16:59

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV