Διεθνής Εβδομάδα Επιμόρφωσης του ΔΠΘ με συνεδρίες στις 3 από τις 4 έδρες του – Εκτός η Ορεστιάδα

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Σεπτεμβρίου, 2022 21:40

Διεθνής Εβδομάδα Επιμόρφωσης του ΔΠΘ με συνεδρίες στις 3 από τις 4 έδρες του – Εκτός η Ορεστιάδα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά – αυτή τη φορά όμως με τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων και όχι όπως πέρσι διαδικτυακά εξ αιτίας της πανδημίας – οργανώνεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης η “Διεθνής Εβδομάδα Επιμόρφωσης”, από τη Δευτέρα 3 έως την Παρασκευή 7/10. Φέτος αναμένεται να λάβουν μέρος περίπου 40 συμμετέχοντες, από 19 Πανεπιστήμια δεκατριών χωρών, όπως πληροφορεί το κοινό με ανακοίνωση που εξέδωσε η Πρυτανεία του ΔΠΘ.

Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι πως: “η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη και οι συνεδρίες στις Πανεπιστημιουπόλεις του ΔΠΘ στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα τόσο του Ιδρύματος και των δραστηριοτήτων του αλλά και της Θράκης“, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου.


Αυτό συνεπάγεται πως εξαιρείται από τις συνεδρίες η 4η έδρα του ΔΠΘ, δηλαδή η Ορεστιάδα, επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό πως η επιδιωκόμενη “σφαιρική εικόνα” θα είναι ελλιπής. Από την άλλη, αυτό που – δυστυχώς – για μία ακόμη φορά διαπιστώνεται, είναι πως ο Βόρειος Έβρος εξακολουθεί να παραμένει στο περιθώριο και υπό τη σκιά των εδρών των Περιφερειακών Ενοτήτων της Θράκης.

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου:

Tο Γραφείο Erasmus+ του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με την υποστήριξη του Σημείου Επικοινωνίας Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, διοργανώνει το χρονικό διάστημα 3-7 Οκτωβρίου 2022, Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης (2nd DUTH International Week). Πρόκειται για ένα εβδομαδιαίο σεμινάριο που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά και αποσκοπεί στην επιμόρφωση διοικητικού και ακαδημαϊκού προσωπικού από Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Στην Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης που θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία πρόκειται να συμμετάσχουν περίπου 40 μέλη προσωπικού από 19 Πανεπιστήμια 13 χωρών, (Αίγυπτο, Αλβανία, Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γαλλία, Εσθονία, Ιταλία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία, Καμερούν, Ουζμπεκιστάν). Η διαμονή των συμμετεχόντων θα γίνει στην Αλεξανδρούπολη και οι συνεδρίες στις Πανεπιστημιουπόλεις του ΔΠΘ στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης ώστε οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν μια σφαιρική εικόνα τόσο του Ιδρύματος και των δραστηριοτήτων του αλλά και της Θράκης. Το πρόγραμμα της Διεθνούς Εβδομάδας περιλαμβάνει δραστηριότητες επιμόρφωσης, διδασκαλίας και δικτύωσης ενώ για το ακαδημαϊκό διδακτικό προσωπικό θα δοθεί έμφαση στον άξονα που αφορά στην ανάπτυξη νέων παιδαγωγικών δεξιοτήτων.

Η Διεθνής Εβδομάδα του ΔΠΘ δεν φιλοδοξεί μόνο να συνεισφέρει στην ανάπτυξη των γνώσεων και των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων. Φιλοδοξεί επίσης να προβάλλει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε διεθνές επίπεδο και να αυξήσει την αναγνωρισιμότητά του. Παράλληλα θα αποτελέσει μια εξαιρετική ευκαιρία να οικοδομηθεί εμπιστοσύνη και κατανόηση με τους εταίρους του, να ενισχυθούν οι υφιστάμενες συνεργασίες του αλλά και να αναπτυχθούν νέες.

Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα της ημερίδας μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://duthstaffweek.enaevents.gr/.

Από την Πρυτανεία του Δ.Π.Θ.

Κομοτηνή, 30/9/2022


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Σεπτεμβρίου, 2022 21:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV