Αιφνιδιαστική απεργία αύριο στα ΚΕΠ – Κλειστά σε όλο το δήμο Ορεστιάδας και στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Ιουλίου, 2021 21:15

Αιφνιδιαστική απεργία αύριο στα ΚΕΠ – Κλειστά σε όλο το δήμο Ορεστιάδας και στην Αλεξανδρούπολη

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ράδιο Έβρος, τα τέσσερα ΚΕΠ στο Δήμο Ορεστιάδας (Ορεστιάδας, Ν. Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου), αλλά και στην Αλεξανδρούπολη, καθώς ήδη έχει εκδηλωθεί μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις δύο μεγάλες πόλεις του Έβρου.

Ως εκ τούτου, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν καθ’όλη την ημέρα της Πέμπτης τις συναλλαγές τους στα ΚΕΠ, ενώ παράλληλα ζητείται η κατανόηση των πολιτών και η συμπαράσταση ευρύτερης της κοινωνίας, καθώς αυτό που διεκδικούν οι εργαζόμενοι είναι η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών με αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για όλους.

Η απεργία προκηρύχθηκε αιφνιδιαστικά σήμερα από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα ΚΕΠ, για να εκφραστεί η αγανάκτηση των εργαζομένων που έχουν επωμιστεί πληθώρα αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών, ελλείψει όμως ικανού προσωπικού για να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, η Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. αναφέρει:

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΠ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.)
με απόφαση έκτακτου Συνεδρίου των αντιπροσώπων των Σωματείων-μελών της
Προκηρύσσει
24ωρη Πανελλαδική Απεργία για όλους τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ
την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΜΑΣ για τα ακόλουθα προβλήματα που πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ και για τα οποία έχουν ευθύνη το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και οι Δήμοι της χώρας:

1. Τραγικές ελλείψεις προσωπικού για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών.
2. Προσθήκη πολλαπλών διαδικασιών που σχετίζονται με την πανδημία Covid-19.
3. Αθρόα προσθήκη άλλων νέων διαδικασιών, που διενεργούνται αποκλειστικά μέσω των ΚΕΠ για τους ψηφιακά αναλφάβητους.
4. Προσέλευση πολιτών χωρίς ραντεβού με αποτελέσματα τον συνωστισμό τους έξω από τα ΚΕΠ, τις διενέξεις για σειρά προτεραιότητας, τις προστριβές για ζητήματα που δεν είναι στην αρμοδιότητα ή την ευθύνη των ΚΕΠ και την έλλειψη χρόνου για διεκπεραίωση υποθέσεων που δεν ολοκληρώνονται άμεσα.
5. Απροθυμία και αδιαφορία των Δήμων στο να παρέχουν συνθήκες ασφαλείας για ,τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, οι οποίοι αντιμετωπίζουν περιστατικά με προσβολές, απειλές και βίαιες συμπεριφορές πολιτών που ολοένα αυξάνονται θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα ή και την ίδια τους τη ζωή.

ZHTAME από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης:

1. Άμεση ενίσχυση των ΚΕΠ με τουλάχιστον 1000 άτομα έκτακτο προσωπικό, μέχρι να συσταθούν και να πληρωθούν αντίστοιχες θέσεις μόνιμου προσωπικού.
2. Άμεση λήψη μέτρων για την ασφάλεια του προσωπικού των ΚΕΠ.

ΚΑΛΟΥΜΕ

Όλους τους συναδέλφους στα ΚΕΠ να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή μας κινητοποίηση, διεκδικώντας απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών με αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους.

Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 28 Ιουλίου, 2021 21:15

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV