Τη διδασκαλία των Ισπανικών και Ιταλικών στα Δημοτικά επανεξετάζει το υπουργείο παιδείας

Συντάκτης Νewsroom 3 Νοεμβρίου, 2010 14:06

Σε απάντηση, που έλαβε η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  Έβρου, Ελένη Τσιαούση,  κατόπιν αναφοράς της προς το υπουργείο παιδείας σχετικά με τη διδασκαλία της Ιταλικής και της Ισπανικής γλώσσας στη δημόσια εκπαίδευση, επισημαίνεται, ότι “Επανεξετάζεται η εισαγωγή της Ιταλικής και Ισπανικής Γλώσσας, ως γλωσσών επιλογής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης των Ωρολόγιων και Αναλυτικών Προγραμμάτων”.


Συγκεκριμένα η κυρία Υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου επισημαίνει τα εξής: ”Από σχολικό έτος 2008-2009 η Γαλλική, η Γερμανική και η Ιταλική γλώσσα διδάσκονται ως δεύτερη γλώσσα στα Γυμνάσια της χώρας, ενώ από το σχολικό έτος 2009-2010 η Ισπανική Γλώσσα διδάσκεται ως δεύτερη ξένη γλώσσα, παράλληλα με τη Γαλλική, Γερμανική και Ιταλική στα Γυμνάσια της χώρας. Η διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας (Γερμανικής και Γαλλικής) στις Ε΄ και ΣΤ’ τάξεις του δημοτικού σχολείου έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της Πράξης:”Εφαρμογή ξενόγλωσσων προγραμμάτων σπουδών στην Π.Ε.” , του Ε.Π. “Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση” (ΕΣΠΑ 2007-2013), που συγχρηματοδοτείται από το ΕΚΤ και το Ελληνικό Δημόσιο και ως εκ τούτου διδάσκεται και κατά το τρέχον σχολικό έτος.

Η εισαγωγή της διδασκαλίας της Ιταλικής και της Ισπανικής γλώσσας, ως γλωσσών επιλογής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση θα επανεξεταστεί στο πλαίσιο της συνολικής αναμόρφωσης των Ωρολόγιων και Αναλυτικών Προγραμμάτων”.

 


Συντάκτης Νewsroom 3 Νοεμβρίου, 2010 14:06

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV