Συνταγή:Χριστουγεννιάτικα cookies

Συντάκτης Νewsroom 18 Δεκεμβρίου, 2014 17:10

Συνταγή:Χριστουγεννιάτικα cookies

Υπέροχα χριστουγεννιάτικα μπισκότα που θα σας βάλουν ακόμα περισσότερο στη λάμψη της γιορτινής ατμόσφαιρας και διάθεσης.


Υλικά:

1 και 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/8 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου)
3/4 φλ. άσπρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κ. γ. βανίλια υγρή

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ. Αφήστε το στην άκρη. Στο μπολ του μίξερ σας χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια και χτυπήστε για 2 λεπτά. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και χτυπήστε έως ότου έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.

Διαιρέστε τη ζύμη στη μέση και τυλίξτε κάθε μισό με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Αφαιρέστε τη μίση ζύμη από το ψυγείο και ανοίξτε το φύλλο (επάνω σε λαδόκολλα κατά προτίμηση) έτσι ώστε να έχει πάχος 1 εκ. περίπου. Χρησιμοποιώντας κουπ πατ, κόψτε τα μπισκοτάκια και τοποθετήστε τα στο ταψί, στο όποιο έχετε απλώσει λαδόκολλα. Καλό είναι να βάλετε το ταψί στο ψυγείο για ακόμη 10 λεπτά έτσι ώστε να μην απλώσουν τα μπισκότα κατά το ψήσιμο.

Επαναλάβετε τα παραπάνω και με τη δεύτερη ζύμη. Ψήστε τα μπισκότα για περίπου 10 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος) ή έως ότου αρχίζουν να έχουν χρυσαφί χρώμα στις άκρες. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν πριν τα στολίσετε. Τα μπισκότα θα είναι φρέσκα για αρκετές ημέρες εάν τα τοποθετήσετε σε ένα αεροστεγές κουτί/τάπερ.

πηγή

 


Συντάκτης Νewsroom 18 Δεκεμβρίου, 2014 17:10

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV