Κώστας Ιμανιμίδης, εθελοντής “Σαμαρείτης”: Θλίψη και μυρωδιά θανάτου παντού…

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 14 Φεβρουαρίου, 2023 21:00

Κώστας Ιμανιμίδης, εθελοντής “Σαμαρείτης”: Θλίψη και μυρωδιά θανάτου παντού…

Τα συναισθήματα ιδιαίτερα έντονα συνέχεια. Είχαμε ένθερμη υποδοχή στο Τελωνείο των Κήπων. Μας ευχαριστούσαν και μας αγκάλιαζαν για τα αγαθά που στέλνουμε στην Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο. Έτσι συνέχισε και όλη μας η διαδρομή. Είχαμε κορναρίσματα από τους οδηγούς, σταματούσαν στην άκρη και χειροκροτούσαν την αυτοκινητοπομπή. Ήτανε ιδιαίτερα συγκινητικές οι στιγμές… Αλλά όταν φτάσαμε στο Γκαζιαντέπ τα πράγματα ήταν διαφορετικά· θλίψη και μυρωδιά θανάτου παντού“…

Ο Ορεστιαδίτης Κώστας Ιμανιμίδης, επικεφαλής των Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών – Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τηλεφωνικά καλεσμένος σήμερα στο Εβροσκόπιο, στο Ράδιο Έβρος, αφηγήθηκε την εμπειρία του, άρτι αφιχθείς από το Γκαζιαντέπ, εκεί όπου μετέφερε μαζί με “το κομβόι της αγάπης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού” 40 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στους επιζήσαντες του φονικού σεισμού στην Τουρκία.


Εξήγησε το πώς έφτασε ως εκεί, την προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με την Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνο, τον τρόπο που συγκεντρώθηκε και μεταφέρθηκε ο τεράστιος όγκος των 40 τόνων ανθρωπιστικής βοήθειας, την αναγκαιότητα της πρόληψης και της γνώσης πρώτων βοηθειών… Από την άλλη, για όσα απ’ αυτό το ταξίδι τον σημάδεψαν, καμιά περιγραφή δεν μπορεί να αποτυπώσει τα όσα ο ίδιος διηγήθηκε. Ακούστε αναλυτικά:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 14 Φεβρουαρίου, 2023 21:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV