Δ. Πέτροβιτς: “Όλοι μαζί δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την μάχη”

Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουλίου, 2022 15:35

Δ. Πέτροβιτς: “Όλοι μαζί δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την μάχη”

Για πέμπτη συνεχόμενη μέρα μαίνεται η φωτιά που κατακαίει το δάσος της Δαδιάς.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα η περιοχή κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σχετική πρόταση είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά και την επίσκεψη κλιμακίου στην περιοχή της Δαδιάς στο κυβερνητικό κλιμάκιο. Και σήμερα Δευτέρα, στην περιοχή βρίσκεται ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Την εικόνα από το πεδίο της φωτιάς έδωσαν στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Αντιδήμαρχος Τυχερού Δημήτρης Δαρούσης (δείτε το ΕΔΩ) και ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς. Μιλώντας το μεσημέρι στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου ανέφερε πώς έως εκείνη την ώρα η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων επικεντρωνόταν στο νότιο τμήμα του δάσους ενώ παράλληλα γινόταν προσπάθεια ενίσχυσης μιας επιπλέον αντιπυρικής ζώνης στο χωριό της Λευκίμμης.


Όπως εξήγησε ότι ο Αντιπεριφερειάρχης μέχρι το μεσημέρι δεν κινδύνευε άμεσα κάποιος οικισμός ωστόσο αν κριθεί απαραίτητο λόγω του καπνού κυρίως μπορεί να προχωρήσει η απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων. Χθες το βράδυ υπήρξε μια κινητοποίηση στην Δαδιά και μια στην Λυκόφη ωστόσο σήμερα τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα σε ότι αφορά τους δύο συγκεκριμένους οικισμούς ενώ παράλληλα και ο Φορέας κινδύνεψε εχθές ωστόσο η φωτιά σταμάτησε στην μεγάλη ζώνη πυρασφάλειας που είχε δημιουργηθεί.

Η βροχή που εκδηλώθηκε το πρωί δυστυχώς δεν βοήθησε στην κατάσβεση, οι δυνατοί βόρειοι άνεμοι δυσκολεύουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν. Μέχρι τώρα σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση περισσότερα από 15.000 στρέμματα έχουν καεί.

Κλείνοντας ο κ. Πέτροβιτς έδωσε το μήνυμα πως η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα, με την συνδρομή όλων τον δυνάμεων και πολιτών: “όλοι μαζί δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την μάχη“.


Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουλίου, 2022 15:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV